Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи настав час починати евакуацію з Харкова: Терехов зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи настав час починати евакуацію з Харкова: Терехов зробив заяву

Ігор Терехов розповів, що незважаючи на те, що Харків перебуває під постійними обстрілами, підстав для евакуації із міста немає

1 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Незважаючи на безперервні обстріли Харкова поки що ні влада, ні військові не бачать необхідності евакуації з міста. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю LIGA.net зробив мер Харкова Ігор Терехов.

Чи настав час починати евакуацію з Харкова: Терехов зробив заяву

У Харкові часто чути вибухи. Фото з відкритих джерел

Міський голова розповів, що евакуація йде з області, де тривають бойові дії. І ці люди їдуть до Харкова. Зараз у місті – 1,3 млн жителів.

"Поки що ні ми, ні військові не бачимо приводів для евакуації з Харкова. Це частина російських ІПСО, щоб залякати та змусити нервувати городян", – розповів Ігор Терехов.

Він додав, що Росія зараз використовує проти Харкова нову зброю – снаряди більшого радіусу дії, але самі окупанти ближче до міста не підійшли.

Переважно росіяни б'ють Харковом з Бєлгорода та області. Найчастіше використовують С-300. За словами Терехова, ці снаряди долітають до Харкова за 40 секунд. Також окупанти застосовують "Шахеди".

"Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйнована практично вся критична енергетична інфраструктура, приватна теж розбита. Росія хоче нас залякати, але це неможливо. За два роки ми бачили різні рівні загроз, починаючи з ДРГ у самому Харкові. Були часи, коли з майже двохмільйонного міста залишалося 300 000. Ситуація для енергетичної галузі є дуже важкою", – поділився Ігор Терехов.

Водночас, мер Харкова зазначив, що незважаючи на це "ніхто не опускає руки". У місті цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілу туди прийшли 28 тисяч харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 мільйонів порцій їжі. Харків'яни переживали і складніші часи, тому переживуть і ці, наголосив мер Харкова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує удари по енергетиці України: про що це говорить і до чого готуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 квітня 2024, 13:56

Евакуація не потрібна бо потрібен живий щит. Карма обрізаного Кернеса в дії!


Новини