Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть в Україні мобілізувати всіх чоловіків – скільки людей поповнять лави ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть в Україні мобілізувати всіх чоловіків – скільки людей поповнять лави ЗСУ

Мобілізаційний ресурс будуть поповнювати виключно українці, інших сценаріїв не буде

30 серпня 2023, 08:25 comments2278
Поділіться публікацією:

Останнім часом темі мобілізації приділяється досить багато уваги. Спікери від влади запевняють, що на сьогодні причин посилювати мобілізацію немає потреби, адже загальнодержавна мобілізація, як розпочалася 24 лютого 2022 року, так і продовжується нині. Проте, зауважує керівництво країни, якщо буде необхідність призвати до лав ЗСУ ще більше чоловіків, темпи мобілізації звісно ж придвидшаться. Чи можуть в Україні мобілізувати всіх чоловіків? Скільки людей ще поповнять лави ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питання, вивчивши думки експертів.

Чи можуть в Україні мобілізувати всіх чоловіків – скільки людей поповнять лави ЗСУ

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ця війна екзестенційна: або ворог нас, або ворога ми

Військовий експерт, полковник запасу Петро Черник в інтерв’ю "ТСН" заявив, що навіть дуже кровопролитні війни не забирають усіх чоловіків – такого не бувало в історичних прикладах і паралелях. Завжди є ті, хто воюють і ті, хто працює в тилу, закриваючи ті чи інші питання, які важливі для країни.

"Разом з тим маємо розуміти, що війна екзестенційна: або ворог нас, або ворога ми. І на превеликий жаль, ми також зазнаємо втрат. І ніхто крім нас воювати не буде – така сувора і жорстока дійсність. Мобілізаційний ресурс будуть поповнювати виключно українці, інших сценаріїв не буде", – зауважив експерт.

Військові, які рік-півтора року перебувають в окопах на передовій, фізіологічно потребують відновлення

Голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив думку, що мобілізація в Україні передбачає, що лави ЗСУ ще поповнять сотні тисяч людей, окрім тих, хто вже зі зброєю в руках боронить країну.

Волонтер уточнив, хоч технології і вміння воювати грають важливу роль на цій війні. Проте, кількість людей на фронті теж важлива. Від цього нікуди не дінешся.

"Україна – велика країна і буде великою країною, і нам не підходить маленька армія. Математично не можна поставити одного солдата на 5 кілометрів території. Але як показує ця війна, велика кількість немотивованого, непідготовленого, небоєздатного особового складу не здатна ефективно воювати з будь-якою технікою", – заявив Чмут.

Він зауважив, що за ці півтора роки Україна втратила безповоротно, або через поранення, величезну кількість мотивованих, патріотичних, з бойовим досвідом людей.

"Їхні місця дуже часто займають не такі. Хтось з 2014 року воює і має 10 років досвіду за плечима, а хтось взяв зброю півроку тому і ще не пройшов свій шлях еволюції. Але при цьому той рівень втрат, який є, вибиває людей, по пораненнях, по здоров'ю, коли люди просто сипляться. І це зараз тотальна проблема", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які очікування від вересня – про що говорять заяви Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини