Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які очікування від вересня – про що говорять заяви Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Які очікування від вересня – про що говорять заяви Зеленського

Вересень, як і осінь загалом, будуть непростими для нас з погляду дипломатії

29 серпня 2023, 17:55 comments5841
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.

Які очікування від вересня – про що говорять заяви Зеленського

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Восени нас підштовхуватимуть до переговорів

Політтехнолог Борис Тізенгаузен розмірковує так:

"Думаю, президент мав на увазі і чергове засідання у форматі "Рамштайн", яке пройде у вересні, а також додаткові пакети допомоги, включаючи перші літаки, які мають надійти від партнерів (щоправда, не у вересні, а до кінця року)".

За словами експерта, багато хто помилково прийняв літній затишок політичного сезону у світі за послаблення уваги до України. Насправді це не так, запевняє він.

"У США та Європі літо – традиційний час канікул, у тому числі політичних. При цьому навіть у серпні ми побачили потужне рішення трьох країн (Нідерланди, Данія, Норвегія) щодо літаків для України. Постійні заяви про підтримку нашої держави", – зазначає Борис Тізенгаузен.

При цьому, продовжує він, немає сумніву, що вересень, як і осінь загалом, будуть непростими для нас із погляду дипломатії. І про це міністр закордонних справ Кулеба вже говорив, нагадує експерт.

"Глава МЗС України попереджав, що нас підштовхуватимуть до переговорів. І через західну пресу вже вкидаються різні варіанти. Поки що як би для обговорення, але насамперед – з метою перевірити реакцію суспільства, – пояснює Борис Тізенгаузен. – У США деякі кандидати у президенти від республіканців ведуть відверто проросійську політику. Тож на нас, справді, чекає складна осінь. Але нам не звикати. І, якщо ми вже витримуємо військовий тиск з боку відвертих ворогів, впевнений, витримаємо і політичний з боку наших союзників, частина яких у процесі виборів готова грати на темі російсько-української війни на користь країни-агресора".

За допомогою країн НАТО на чолі зі США ми зможемо вести війну проти РФ навіть тривалий час

Голова Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко зізнався:

"Хочеться вірити, що вересень буде переможним. І, що ми зможемо досягти суттєвіших перемог на фронті".

Щодо військово-фінансової допомоги, вона продовжиться, упевнений експерт. Він нагадує, що нещодавно ЄС надав нам транш – чергові 1,5 млрд. А США періодично оновлюють пакети військової допомоги.

"І далі даватимуть, – впевнений експерт. – Звісно, хотілося б, щоби нам швидше дали літаки. Але там існують технічні аспекти, які не дозволяють все зробити так швидко, як нам хотілося б".

Якщо говорити про гарантії безпеки – наразі видно, що керівництво України готове перетворити їх на такі, як отримав Ізраїль, вважає Олександр Охріменко. Ця країна перебуває у війні майже весь час. Але за рахунок допомоги ззовні – має необхідні ресурси для протистояння ресурсному противнику.

"За допомогою країн НАТО на чолі зі США ми зможемо вести війну проти РФ навіть тривалий час, – пояснює експерт. – І, схоже, відповідні гарантії безпеки ми точно отримаємо. Але не факт, що у вересні чи взагалі восени. Можливо – навесні наступного року. Поки що йдуть переговори, дискусії, торги… Слід також зрозуміти, що війна деяких політиків влаштовує, на відміну від населення".

Читайте також на порталі "Коментарі" — прирівнювання корупції до держзради, вибори, війна у довгу: про що говорять заяви Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини