Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть російські еліти впливати на хід війни в Україні, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть російські еліти впливати на хід війни в Україні, - експерт

Чи «вискочать» російські еліти з путінського «Титаніка» залежатиме від рішень щодо початку війни на виснаження

13 квітня 2023, 20:06
Поділіться публікацією:

Режим президента Путіна знає механізми примусу, аби ще більше росіян йшли на фронт проти України. Проте початок війни на виснаження також залежить від рішень, ухвалених російськими елітами, оскільки деякі з них ще мають шанс на якесь майбутнє для себе та своїх родин. Про це в Телеефірі повідомив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко, пишуть "Коментарі".

Чи можуть російські еліти впливати на хід війни в Україні, - експерт

Початок війни на виснаження залежатиме від рішень, які ухвалять російські еліти

“Російська тоталітарна машина буде закручувати гайки. У них в арсеналі ще дуже багато способів, як взяти і зв’язати по руках і ногах росіян і кинути їх у топку російсько-української війни. Тому що кожні 10 тисяч росіян, кинутих на український фронт, дають змогу ще на тиждень або півтора продовжити агонію путінського режиму”, — сказав він.

За словами експерта, середньостатистичний росіянин готовий до втрат, поневірянь і навіть померти заради путінського режиму.

“Тому всі питання до російської колективної хворої голови. Насамперед питання до суспільства. Питання до еліти суспільства, яка розуміє, що нехай неперспективне і некрасиве, але якесь майбутнє необхідно забезпечити своїй країні та її громадянам”, — зазначив він.

Варченко наголосив, що російські еліти, які думають про завтрашній день, мають ухвалювати рішення на користь майбутнього Росії вже цього року.

“І сподіваюся, у Путіна мало шансів дожити до Гааги, оскільки вже зараз він повинен буде нести відповідальність перед елітою, яка ставитиме йому дуже багато незручних запитань. Оскільки в перспективі, знову ж таки, чи буде Росія вести війну на виснаження, чи припинить її, залежить від російських діячів, які ще не замочили глибоко в крові свої руки, і які ще можуть претендувати на якесь майбутнє для себе, своїх родин, зокрема й політичне майбутнє, адже навряд чи вони захочуть разом із Путіним потонути на цьому російському “Титаніку”, — резюмував Іван Варченко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Путін вирішив перерахувати всіх своїх солдатиків задля того, щоб б ніхто не міг втекти з Росії. А вони готуються до нового призиву, про це вже говорять навіть по російському телевізору – через великі втрати.

Як писали раніше "Коментарі", директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що військова кампанія президента Росії Володимира Путіна в Україні обернулася величезним стратегічним провалом, і Москва може незабаром стати економічною колонією Китаю.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — російські окупанти на фронті намагаються насамперед вижити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини