Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливий реванш під Куп'янськом: у ЗСУ розповіли, що відбувається з масованою атакою РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий реванш під Куп'янськом: у ЗСУ розповіли, що відбувається з масованою атакою РФ

Сергій Череватий, говорячи про ситуацію біля Куп'янська, заявив, що ЗСУ знають усі плани росіян і зривають їх

7 серпня 2023, 13:10 comments2939
Поділіться публікацією:

Ситуація на Куп'янському напрямку складна, але контрольована. Українським захисникам відомі усі плани російських окупантів. Тому в тих нічого не виходить із спробами просунутися вперед. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Чи можливий реванш під Куп'янськом: у ЗСУ розповіли, що відбувається з масованою атакою РФ

Сергій Череватий. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що на Куп'янському напрямку росіяни вже кілька тижнів поспіль намагаються наступати і шукають слабкі місця в обороні ЗСУ. Однак російська армія не зможе взяти позиції, звільнені українськими захисниками минулої осені.

“Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це вже не один місяць. Спочатку було взято Донецьку та Луганську область як проміжний етап. їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Залишити техніку та снаряди", — заявив Череватий.

Він додав, безперечно, росіяни хотіли б прорватися в район Куп'янська і повторити хоч якесь відлуння слави, яку вони отримали під час окупації територій Донецької та Луганської областей.

За словами Сергія Череватого, сьогодні українським захисникам відомі всі плани противника, тому немає жодних шансів, що російські командири зможуть досягти своїх цілей.

Черевий підкреслив, росіяни кілька тижнів поспіль намагаються атакувати, але щоразу після того, як противник зазнає великих втрат у живій силі та техніці, він відступає. Запеклі бої справді не припиняються, але ситуація хоч і складна, але цілком контрольована.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини