Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливий обмін Курська на Крим та Донбас: в оточенні Путіна дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий обмін Курська на Крим та Донбас: в оточенні Путіна дали відповідь

Вторгнення ЗСУ в Курську область не змінило основних російських розрахунків і поглядів

28 серпня 2024, 15:42 comments4535
Поділіться публікацією:

Успішний прорив ЗСУ в Курську область не змінив основних російських розрахунків і поглядів – не в останню чергу через успіхи російської армії на Донбасі. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання "Foreign Policy", журналісти якого поговорили з широким колом представників російської еліти і дізналися їхні настрої щодо війни в Україні.

Чи можливий обмін Курська на Крим та Донбас: в оточенні Путіна дали відповідь

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Рано чи пізно їм (українцям – ред.) доведеться піти з Курська, але ми ніколи не підемо з Криму і Донбасу", — заявив один із російських експертів з безпеки.

Більшість опитаних представників російської еліти вважали, що Росія не зможе захопити великі українські міста, такі як Харків, силою зброї. Вони вказували на те, що взяття навіть таких невеликих міст, як Бахмут, за сильного українського опору займає багато часу, призводить до великих втрат і величезних руйнувань. Тому будь-які сільські райони Харківської області, які можуть бути захоплені, мають розглядатися не як призи, а як розмінна монета в майбутніх переговорах.

Варто зазначити, усі опитані журналістами представники російської еліти заявляли, що не може бути ніякого відходу з території, що належить Росії в чотирьох українських областях. 

При цьому більшість висловили думку, що будь-яка територія в інших областях, таких як Харківська, може бути повернута Україні в обмін на її демілітаризацію. Це допомогло б гарантувати припинення вогню, а також дало б змогу Путіну заявити, що він забезпечив безпеку прилеглих російських областей, які піддаються українським обстрілам. 

Деякі також вважали, що можна було б обміняти територію Харківської області на територію чотирьох областей, які ще повністю не окуповані Росією. Більшість співрозмовників видання зазначили, що якщо під час переговорів Захід погодиться з ключовими російськими вимогами, Росія знизить рівень інших. Так, з приводу російської вимоги про "денацифікацію" України кілька людей сказали, що Росія все одно повинна прагнути до "дружнього" уряду в Києві, тобто до зміни режиму, оскільки дуже важко уявити, що будь-який вільно обраний український уряд буде доброзичливо ставитися до Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини