Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські еліти відповіли, що буде із захопленою територією України
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські еліти відповіли, що буде із захопленою територією України

Журналысти дізналися, як еліта РФ бачить кінець війни з Україною

28 серпня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Не лише серед західних політиків, експертів і широкої громадськості точаться дискусії про те, як має закінчитися війна в Україні і що буде з українськими територіями, такі самі розмови точаться і в Росії. Як інформує портал "Коментарі", видання "Foreign Policy" поговорило з широким колом представників російської еліти і дізналося їхні уявлення про війну і про те, як вона зрештою має закінчитися.

Російські еліти відповіли, що буде із захопленою територією України

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Усі опитані журналістами представники російської еліти заявляли, що не може бути ніякого відходу з території, що належить Росії в чотирьох українських областях. При цьому більшість висловили думку, що будь-яка територія в інших областях, таких як Харківська, може бути повернута Україні в обмін на її демілітаризацію.

Це допомогло б гарантувати припинення вогню, а також дало б змогу Путіну заявити, що він забезпечив безпеку прилеглих російських областей, які піддаються українським обстрілам. Деякі також вважали, що можна було б обміняти територію Харківської області на територію чотирьох областей, які ще повністю не окуповані Росією.

Більшість співрозмовників видання зазначили, що якщо під час переговорів Захід погодиться з ключовими російськими вимогами, Росія знизить рівень інших. Так, з приводу російської вимоги про "денацифікацію" України кілька людей сказали, що Росія все одно повинна прагнути до "дружнього" уряду в Києві, тобто до зміни режиму, оскільки дуже важко уявити, що будь-який вільно обраний український уряд буде доброзичливо ставитися до Росії.

"Однак значна більшість заявила, що якщо російські умови в інших галузях будуть виконані, то Росія повинна задовольнятися ухваленням закону про заборону неонацистських партій і символіки", — пише видання.

Також опитані одностайно визнали, що немає жодних шансів на міжнародне офіційне та юридичне визнання російської анексії українських територій, і Росія не наполягатиме на цьому. Зазначається, що це буде відкинуто не тільки Україною та Заходом, а й Китаєм, Індією та Південною Африкою, жодна з яких не визнала російську анексію Криму 2014 року.

Тому в рамках мирного врегулювання питання про статус цих територій може бути відкладене для нескінченних майбутніх перемовин, доки врешті-решт усі не забудуть про нього — за прикладом невизнаної, але практично не оспорюваної Турецької Республіки Північного Кіпру. Це означає, що від України не будуть публічно вимагати "відмовитися" від цих територій, а лише визнати неможливість їх повторного завоювання силою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися головну причину, чому Путін ігнорує події у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини