Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можлива буферна зона між Україною і РФ: пояснення аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можлива буферна зона між Україною і РФ: пояснення аналітика

Демілітаризація кордону з Росією має стати однією з цілей України

3 лютого 2024, 23:26
Поділіться публікацією:

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко переконаний, що буферна зона на кордоні України з РФ не лише можлива, але й необхідна буде після закінчення активної фази війни.

Чи можлива буферна зона між Україною і РФ: пояснення аналітика

Контроль за кордоном з РФ потрібен буде й після війни. Фото з відкритих джерел

За словами військового аналітика, ідея демілітаризації кордону РФ важлива для забезпечення майбутньої безпеки України на покоління вперед.

Олександр Коваленко вважає, що глибина буферної зони має сягати близько 50 км. Він відзначив, що "це оптимальна глибина для вогневого контролю далекобійною і високоточною артилерією".

Військовий експерт відзначив, що для створення буферної зони навіть не потрібно буде заходити на територію РФ, позаяк контроль може здійснюватися дистанційно з урахуванням можливостей ближнього, середнього і далекого артилерійського ешелону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада України поінформував адміністрацію Джо Байдена про рішення звільнити Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За даними видання The Washington Post, американські чиновники не підтримали рішення української влади звільнити Залужного, однак й не стали заперечували проти нього, відзначивши, що це право Володимира Зеленського ухвалювати подібні кадрові рішення.

"Коментарі" також писали, що генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко не виключає, що РФ спробує знову захопити Київ. "Для нового наступу на Київ в них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тисяч осіб не проблема", — заявив генерал-майор ЗСУ. Дмитро Марченко заявив, що "зараз не потрібно розслаблятися", оскільки росіяни пішли з-під Києва "не просто так".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

4 лютого 2024, 00:59

очередной прокацапский эксперт!!! ВЕРНИТЕ ЗАЛУЖНОГО!!! зеленского и всех слуг миноры к стенке!!!


Новини