Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Україна здійснити значний прорив у наступі: які для цього необхідні передумови
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна здійснити значний прорив у наступі: які для цього необхідні передумови

Військовий експерт розповів, чи має Україна можливості для значних успіхів у літньому контрнаступі.

22 серпня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український наступ, який розпочався у червні може закінчитись через два місяці, до моменту погіршення природних умов. Віцемаршал авіації Шон Белл розповів, чи зможе за цей час Україна здійснити прорив та повернути значні території під свій контроль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Чи може Україна здійснити значний прорив у наступі: які для цього необхідні передумови

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Шон Белл вказує, що головна мета України – звільнити всі території від російської окупації. У вересні минулого року українські військові здійснили несподіваний наступ на сході та звільнили значну частину Харківщини.

Однак для нового наступу Україна потребувала більше західної зброї, а солдати повинні мати час для навчання на танках, БТРах та іншій новій техніці. Цей час Росія використала та посилила свої оборонні позиції. Таким чином контрнаступ, який почався у червні не приніс так багато результатів, як дехто очікував. Крім того, Україна робить основний удар по позиціях РФ у Запорізькій області, тоді як росіяни посилюють тис на сході України та намагаються захопити увесь Донбас. То, чи зможе Україна досягти значного прориву?

"Якщо коротко, то так. Попри те, що прогрес був повільним, українці використовували високотехнологічну західну точну зброю для ураження російських ліній постачання, складів боєприпасів і основних ліній матеріально-технічного постачання", — вважає британський експерт.

Шон Белл вказує, що росіяни зазнали значних втрат та мають низький моральний дух. Крім того, існують повідомлення, що українські війська змогли подолати першу лінію оборони РФ, яка була сильно замінована.

"Якщо це правда, і вони можуть скористатися цим, то цілком можливо, що російські оборонні лінії впадуть, і це призведе до розгрому", — говорить Белл.

Британський віцемаршал авіації пояснює, що постійний тиск українських військових починає давати результати, тому ще рано робити остаточних висновків про контрнаступ ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині розповіли, який запит отримали від України.

Також "Коментарі" писали про очільника Міноборони Олексія Резнікова, який розповів, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 серпня 2023, 14:26

Погода буде заважати безнадійним? То ось чому гниле дерево не дає плодів! Територій хочуть для розграбування, а взяти не здатні? Бачить око та зуб не йме. Змінювати країну треба. Патріотично-відсталі розкрадачі.


Новини