Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Росія проводити масштабні наступи на війні в Україні: в США вказали на важливі нюанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Росія проводити масштабні наступи на війні в Україні: в США вказали на важливі нюанси

Військові експерти вважають, що Росія покладається на відновлення старих запасів військової техніки, а додаткова мобілізація економіки призведе до невдоволення росіян.

25 липня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Військові аналітики з американського Інституту вивчення війни вважають, що Росія не здатна у середньостроковій і довгостроковій перспективі нарощувати велику кількість живої сили та військової техніки для війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Чи може Росія проводити масштабні наступи на війні в Україні: в США вказали на важливі нюанси

Українські військові знищують окупантів. Фото з відкритих джерел

Аналітики вказують, що Росія в основному покладається на відновлення запасів зброї та військової техніки радянських часів, щоб підтримувати свої наступальні можливості на війні в Україні. Однак, Росія не може самостійно покрити поточні втрати військової техніки.

ISW зазначили, що для підтримки наступальних дій, російському уряду доведеться додатково мобілізувати економіку, оборонну промисловість та людський ресурс, що може викликати невдоволення у росіян.

"Подальша економічна мобілізація, ймовірно, буде дуже непопулярною серед росіян, які переважно апатично ставляться до війни, доки вона не вплине на їхнє повсякденне життя, і зміна політики може погіршити внутрішню підтримку війни", — йдеться у звіті ISW.

Аналітики зазначають, що Путін у кінці 2023 року говорив про понад 600 тис. російських військових в Україні, а у червні 2024 заявив, що на війні перебуває 700 тис. Однак українські військові оцінюють чисельність російського війська у 510-515 тис. В Інституті вивчення війни вважають, що заходи російського уряду не дозволили Росії створити значно більші сили в Україні, які б могли провести повномасштабну військову наступальну операцію.

"Зусилля Росії з формування збройних сил генерують приблизно достатню кількість особового складу для підтримки поточного рівня заміщення російських військ, але не значно збільшують кількість російських військових в Україні", — вказують аналітики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики ISW розповіли, що може дозволити Україні провести вдалий наступ проти Росії.

Також "Коментарі" писали про заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який пояснив, чи може Україна повернути Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини