Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може РФ випустити 100 ракет по Україні – на що окупанти розпочали полювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ випустити 100 ракет по Україні – на що окупанти розпочали полювання

Росія використовує новий метод пошуку українських систем ППО

3 травня 2023, 19:04 comments1315
Поділіться публікацією:

Ракетні удари, що почастішали по Україні, останнім часом – топ-тема обговорення в ЗМІ та соцмережах. Адже досі незрозуміло, яку саме ціль переслідує ворог і чи може застосувати, як у осінньо-зимовий період до 100 ракет? На що росіяни почали полювання в Україні, запускаючи ракети та дрони? Видання "Коментарі" спробувало знайти відповіді на ці питання, зібравши експертні думки.

Чи може РФ випустити 100 ракет по Україні – на що окупанти розпочали полювання

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Випустити 100 і більше ракет для Росії сьогодні неможливо

Як би не вимагали деякі росіяни сильніше вдарити по Україні, це агресору навряд чи вдасться, адже Москва сьогодні вже не має можливості випустити по українських містах сто і більше ракет. Проте росіяни запускають ІПСО, щоб розосередити нашу систему ППО та налякати українців. Таку думку в інтерв'ю ТСН висловив військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Це нереально зараз. Там є певні проблеми з крилатими ракетами. Росіяни їх використали до зими. Остання масована атака була до 9 березня. Зараз вони можуть виконувати бойові завдання кількістю ракет у районі двох десятків плюс-мінус п'ять ракет", — пояснив Світан. .

Полковник запасу ЗСУ зазначив, що росіяни намагаються залякати українців масованими ракетними ударами.

На думку Світана, швидше за все було запущено інформаційно-психологічну спецоперацію, до якої були включені і російські ЗМІ. Було піднято велику кількість ракетоносіїв до десяти літаків Ту-95, кілька Ту-160. Ці всі літаки могли б випустити понад сто ракет, якби взяли їх на борт. Але випустили, найімовірніше, лише два десятки, кілька ракет не долетіли, а з 15, що долетіли, було збито, 3 пройшли. Загалом ми побачили на території України 18 ракет. Найімовірніше, підйом ракетоносіїв — це була ІПСО, щоб збити, розосередити нашу систему ППО. Окупанти підняли частину літаків для відвернення уваги.

Для Росії найближчим часом полювання на Patriot буде ідеєю фікс

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що росіяни справді дуже хочуть виявити наші кошти ППО. Найбільше агресор полює на американські зенітні ракетні комплекси Patriot, які нещодавно заступили на бойове чергування в Україні.

"Мабуть, для них (Ред. – росіян) найближчим часом це буде ідеєю фікс – знайти та знищити ЗРК Patriot", – зазначив Олександр Коваленко.

За його словами, деякі ракети Х-55, які російські війська застосовували під час останніх двох ракетних атак по Україні, були без бойової частини.

"Тобто, використовувалися як болванки, для виснаження ППО та відволікання уваги. Також слід розуміти, що такі болванки використовують і для розтину ППО", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ – агресор: чому "нейтральні країни" підтримали хворобливу для Кремля резолюцію ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини