Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Путін на Авдіївці зупинитися – які перспективи, що це місто стане другим Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Путін на Авдіївці зупинитися – які перспективи, що це місто стане другим Бахмутом

РФ не має ресурсів для тривалої війни, тому вона хоче завершити її до 2025 року

16 жовтня 2023, 11:30 comments12376
Поділіться публікацією:

Якщо раніше в основному йшлося про те, що Україна продовжує свій контрнаступ, то останній тиждень у новинах повідомлення про активізацію росіян у районі Авдіївки та Куп'янська. Чому окупанти так завзято наступають на Авдіївському напрямку? Яке завдання міг поставити Кремль? Чи стане Авдіївка другим Бахмутом? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чи може Путін на Авдіївці зупинитися – які перспективи, що це місто стане другим Бахмутом

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Путін поставив військам завдання захопити Авдіївку і далі рухатися клином по Донецькій області

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ефірі телеканалу FREEDOM висловив думку, що активізація наступу загарбників на Авдіївському та Куп'янському напрямах може говорити про те, що російський диктатор Володимир Путін хоче створити передумови нового фундаменту миру. Вся справа в тому, що Росія на публіці може надувати щоки і вдавати, що готова до тривалої війни, але насправді це не так.

"Вони (росіяни – ред.) стоять перед загрозою втрати вже Бахмута, це вирішальна складова для Путіна особисто. Тому що це місто є для нього моментом істини... Те, що вони декларували на всіх форматах, не спрацювало. Тому він поставив завдання наступати, наступати на кількох напрямках і Авдіївка є одним із основних об'єктів наступу", — вважає Маломуж.

На його думку, Кремлем поставлене завдання – за всяку ціну захопити Авдіївку, після чого продовжити наступ у глибину Донецької області.

Микола Маломуж прогнозує, що росіянам не вдасться захопити Авдіївку, як і взяти місто в оточення. Цей наступ РФ закінчиться величезними втратами як живої сили, так і техніки.

Вже самі російські окупанти нарікають на рішення свого командування щодо штурмів міста

Військовий експерт, співголова ОІ "Права справа" Дмитро Снєгірьов в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що Авдіївка не стане другим Бахмутом. Якщо хтось забув, то ворог уже 9 років намагається захопити це місто. Але жодних шансів на те, що йому вдасться досягти своєї мети, поки що не проглядається.

Снєгірьов наголосив, Авдіївка – це суцільна промзона і ворог це розуміє.

"Тут вогневі позиції ЗСУ готувалися з 2014 року, самі росіяни змушені визнати, що позиції "закатані" в бетон. Авдіївський коксохімічний комбінат – це навіть не Маріуполь, не Азовсталь, бо позиції були підготовлені заздалегідь. Вони 9 років не можуть прорвати лінію оборони", — заявив експерт.

За його словами, про це варто говорити і заспокоїти наших співвітчизників, оскільки навіть самі ж росіяни сьогодні спростували свою заяву про те, що вони "успішно захопили терикон і вийшли чи не до залізничної колії".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому саме зараз Росія активізувалася на фронті – як може відреагувати Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини