Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Путін мобілізувати 7 мільйонів росіян на війну: що вже відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Путін мобілізувати 7 мільйонів росіян на війну: що вже відбувається

Пресинг ЗСУ на лівому березі Херсонської області та відчайдушне бажання РФ окупувати Авдіївку створюють "непередбачуваний натяг у російських військах"

24 листопада 2023, 10:00 comments1277
Поділіться публікацією:

Кремль навіть не приховує, що основний козир у цій війні у Росії – це величезні юрби тих, кого путінський режим зможе мобілізувати та відправити на фронт. Але чи справді тут все так добре у Росії, як це подає пропаганда? Видання "Коментарі" розбиралося у питанні, вивчивши думки експертів.

Чи може Путін мобілізувати 7 мільйонів росіян на війну: що вже відбувається

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Росіяни не мають пропагандистських 7 мільйонів

Військовий експерт Євген Дикий, який проходив службу в батальйоні "Айдар", в інтерв'ю "Фокусу" закликав українців не вірити розповідям російських пропагандистів про те, що Росія має практично бездонний демографічний ресурс.

Експерт вважає, що миттєво поставити "під рушницю" 7 мільйонів росіян і відправити їх на фронт абсолютно неможливо, а можливостей набору за контрактом вистачає армії РФ лише на те, щоб "затикати дірки" від втрат, але не проводити ротацію на фронті.

Наразі кількість охочих піти на контракт до армії РФ значно зменшилась і становить від 10 до 15 тисяч на місяць, каже Євген Дикий, а цього не вистачає на ротацію – лише на хоч якусь заміну вбитих та поранених.

На його думку, такий брак можна компенсувати лише примусовою мобілізацією, яка хоч ніколи і не була популярною в Росії, але народ ставився до неї фаталістично.

"Поки що досить очевидно, що зараз вони (росіяни – ред.) здатні набрати 200-250 тисяч "мобіків" за період 4-6 місяців (з урахуванням навчання), — вважає Дикий.

Він додає, що хоч і справді пристойна кількість бійців, але це явно не 7 мільйонів, як розповідає пропаганда.

Авдіївка почала тягнути ресурс окупантів з інших плацдармів – насамперед із луганського

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у себе в телеграмі звернув увагу на те, що відбувається під Авдіївкою, де в окупантів величезні втрати. Швидше за все, до Нового року поставлені російським диктатором Путіним завдання під Авдіївкою не будуть виконані. А прискорити цей процес можна лише за рахунок насичення зон оперування додатковим ресурсом, якого в окупантів уже катастрофічно не вистачає.

"Простіше кажучи — продовжувати тиснути кількістю. Але, де його взяти? Угруповання військ "Центр" виснажене і навіть частково посилюватиметься підрозділами угруповання військ "Захід". Південь? Але на півдні у окупантів теж не все райдужно. Лівий берег підминають під себе Сили" оборони України, продовжуючи розширювати плацдарми. Дорога першого рубежу з Олешок до Нової Каховки перерізана в кількох місцях, а над трасою 2206 року нависає примара неминучого фізичного контролю", — зазначив експерт.

За його словами, із Запорізької області забрати когось росіянам також буде складно. Якщо противник піде на цей крок, послабиться потенціал російських окупантів, що сковує, в клині, який забили Сили оборони України в другу лінію оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Буданова розповіли, які дії ЗСУ змусили росіян панікувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини