Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи мобілізують в Україні 3 мільйони чоловіків заради перемоги: яка ймовірність тотального призову
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи мобілізують в Україні 3 мільйони чоловіків заради перемоги: яка ймовірність тотального призову

Мобілізація в Україні триватиме стільки, скільки діятиме воєнний стан

22 серпня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Оскільки в українській розвідці сигналізують, що осінню путінський режим може оголосити другу хвилю мобілізації в Росії, багатьом українцям треба бути готовими зяти в руки зброю, щоб захистити свою країну. Також не перестає обговорюватися стаття німецького видання "Welt", в якій йдеться про те, що в Україні доведеться мобілізувати 3 мільйони чоловіків заради якнайшвидшої перемоги. Чи може в Україні розпочатись тотальна мобілізація? Видання "Коментарі" розібралося у темі, вивчивши думки експертів.

Чи мобілізують в Україні 3 мільйони чоловіків заради перемоги: яка ймовірність тотального призову

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Те, що мобілізація продовжується постійно на рівні певних показників – це очевидно

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв'ю "ТСН" заявив, для того, щоб розуміти, звідки взялися подібні повідомлення про тотальну мобілізацію, яка готується в Україні, треба згадати 2014 рік. Тоді Росія активно розгортала свою пропагандистку машину, поширюючи меседжі про те, що українці не мають шансів вистояти, що на них чекає мобілізація. Озвучувалися різноманітні страшилки. Ціль у них була одна – створити хаос і паніку серед українського населення. Схожі методи росіяни використовують і сьогодні.

"Історія про масштабну мобілізацію, мовляв, треба мобілізувати 3 мільйони чоловіків – із тих самих джерел. Завдання – злякати весь український народ, мовляв, кожен, хто може тримати в руках зброю, воюватиме. Чи можна виключати такий варіант? Ні. Але зараз передумов для цього немає. Сумарно 1 млн 300 тис. військовослужбовців сил оборони виконують бойові завдання", – зазначив Владислав Селезньов.

Він додав, що мобілізація в Україні і так продовжується. Набирають тих, кого найбільше потребують ЗСУ.

Нині перемагають не кількістю гармат, а точністю, не кількістю бійців, а рівнем їхньої військової підготовки та досвіду

Політолог Володимир Цибулько в інтерв'ю порталу "Коментарі" висловив думку, що німецькі видання (в даному випадку Welt з "ідеєю" про мобілізацію трьох мільйонів українців), а також ще кілька топових західних видань ніби змагаються в озвучуванні всіляких дивакуватих порад для нашої країни. І та сама порада мобілізувати 10% населення свідчить про недалекість авторів, чиї уявлення про війну залишилися на рівні фільмів про Другу світову.

Наразі, пояснює експерт, перемагають не кількістю гармат, а точністю, не кількістю бійців, а рівнем їхньої військової підготовки та досвіду.

"Перед тим, як озвучувати цифру мобілізації, авторам варто було б хоч трохи вивчити стан залучення української спільноти до цієї війни. Але ж хлопнути якусь дурість завжди безпечніше, ніж закликати уряд давати більше зброї Україні! Інфантилізм авторів у цьому не далекий від інфантилізму німецького суспільства загалом", – резюмує Володимир Цибулько.

Читайте також на порталі "Коментарі" – комунальникам та власникам будинків хочуть дати право вручати повістки: про що говорить ініціатива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини