Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи мають ЗСУ ще час вийти на Азовське узбережжя – де ворог може вдарити у відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи мають ЗСУ ще час вийти на Азовське узбережжя – де ворог може вдарити у відповідь

До кінця жовтня ще точно є час

21 вересня 2023, 09:55
Поділіться публікацією:

Спочатку голова ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна не робитиме паузу під час свого контрнаступу з настанням зими. Такі ж натяки зробив і президент України Володимир Зеленський. Скільки ще часу є в українських захисників, щоб, не зменшуючи темпу продовжити просування, спробувавши розбити сухопутний коридор у Крим? Чи є загроза, що Росія контратакуватиме? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи мають ЗСУ ще час вийти на Азовське узбережжя – де ворог може вдарити у відповідь

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Наразі бої йдуть у другій лінії оборони росіян

Військовий аналітик Петро Черник в інтерв'ю "ТСН" заявив, що зараз час точно не на боці росіян. Їм критично потрібний перепочинок, який противник хоче використовувати для перегрупування військ, перекидання на фронт нових підрозділів.

Експерт вважає, що на серйозні операції, як на півдні, так і на сході, Україна може розраховувати тільки поки стоїть суха погода. За всіх бажань, коли почнеться сезон дощів колісна і навіть гусенична техніка буде переміщуватися важко.

"Як тільки ми зуміємо проламати цей великий прохід у так званій “лінії Суровікіна”, то направду далі все може піти веселіше і є шанс доторкнутися до Північного Поазов'я. Але є нюанс — ми розуміємо, що все це повноцінно буде відбуватися в циклі сухої погоди. До кінця жовтня ми ще точно маємо час. Взимку погода буде гіршою і логіка бойових дій дещо зміниться. Правда цієї зими не буде все так само, як попередньої зими. Певна відмінність буде", — зазначив Петро Черник.

Лимано-Куп'янський напрямок не дає спокою росіянам

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що росіяни теж можуть планувати свої операції, допоки це дозволяє суха погода. Вся увага має бути до ситуації на Лимано-Купянському напрямку, де супротивник знову може спробувати піти у наступ.

На думку експерта, росіяни розуміють, що просто так позиції ЗСУ вони не зможуть посунути. Тому використовуватимуть тактику, яку перевірили, коли захоплювали Бахмут. Командування противника знову прижене загони "Шторм Z", намагатиметься продавити наші позиції гарматним м'ясом у стилі Бахмута минулої зими.

"Застосування касетних боєприпасів та побудова тактично грамотної оборони дало свої результати. Росіяни не змогли прорвати нашу оборону на цьому напрямі", — нагадав Іван Киричевський.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини