Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи мають право працівники ТЦК зупиняти людей та вручати повістки: пояснення нардепа та нові зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи мають право працівники ТЦК зупиняти людей та вручати повістки: пояснення нардепа та нові зміни

Народний депутат Роман Костенко пояснив ситуацію щодо мобілізації в Україні та проблему вручення повісток працівниками ТЦК на вулиці.

26 листопада 2023, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Співробітники військкоматів або ТЦК не мають права вимагати у людей документи на вулиці та вручати повістки. Стверджує секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Radio NV.

Чи мають право працівники ТЦК зупиняти людей та вручати повістки: пояснення нардепа та нові зміни

Чи мають право працівники ТЦК вручати повістки на вулиці. Фото з відкритих джерел

Народний депутат пояснює, що у суспільстві виникло багато питань щодо роботи ТЦК, їх прав та тих, кого вони можуть мобілізувати в Україні.

"По факту ТЦК не має жодних прав зупинити людину, вручити їй повістку, витребувати в неї документи", — стверджує нардеп Роман Костенко.

Секретар Комітету ВР з питань національної безпеки додає, що поліція відсторонюється від курйозних випадків затримання осіб працівниками ТЦК заради мобілізації, щоб не потрапити в скандал. Костенко пояснює, що можна зрозуміти в цьому випадку, поліцію, ТЦК, які мають плани щодо мобілізації та людей, яких "незаконно намагаються притягнути" вилученням повістки на вулиці.

Таким чином нардеп анонсував, що до кінця року у співпраці з Міноборони, Генштабу ЗСУ буде створено законопроєкт, який розширить права ТЦК щодо мобілізації в Україні.

"Вони зможуть також вести і аудіо, і відеозаписи. Вони зможуть перевіряти приписні і документи, наскільки я пам’ятаю", — додав Костенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командир ЗСУ закликав мобілізувати 18-20-річних студентів для війни.

Також "Коментарі" писали про випадок в Ужгороді, коли посеред ночі працівники ТЦК мобілізували водія автобуса. Крім того, стало відомо, скільки справ щодо можливих порушень ТЦК та ВЛК передали до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини