Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має вже Україна зброю для звільнення Криму: відповідь екс-глави зовнішньої розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має вже Україна зброю для звільнення Криму: відповідь екс-глави зовнішньої розвідки

Арсенал українських військовослужбовців можуть значно посилити ракети Taurus та ATACMS

14 серпня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Предметно про деокупацію Криму можна буде говорити лише у тому випадку, коли ЗСУ зможуть тримати під вогнем усі об'єкти у Криму. На сьогоднішній день Україна вже досягла таких ресурсів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив генерал армії України, колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Чи має вже Україна зброю для звільнення Криму: відповідь екс-глави зовнішньої розвідки

Крим. Фото з відкритих джерел

Генерал нагадав, що ракетами, які Україна отримує від союзників, ЗСУ можуть спокійно бути по будь-яким військовими цілям у Криму, адже це територія України і з цим погоджується весь цивілізований світ.

"Ми маємо право завдавати ударів по всій території Криму, по Керченському мосту, по всіх інших територіях. Тут обмежень немає... Тому удари і по Керченському мосту, і по чорноморському флоту, і по Севастопольській бухті — це конкретні законні цілі... І наші засоби. Наприклад, ті ж надводні безпілотники на 800 кілометрів, які вже показали, що ми дістаємо до Новоросійська. Відповідно, вони можуть підривати і мости, і завдавати ударів по флоту, берегових точках противника. І є безпілотники далекого радіусу дії", — зазначив Микола Маломуж.

Маломуж зазначив, що арсенал ЗСУ можуть значно посилити ракети Taurus і ATACMS.

А, говорячи про те, яка зброя потрібна Україні для того, щоб подолати оборонні споруди Росії на півострові, експерт зазначив: "Насамперед ми говоримо про далекобійні ракетні системи, і не лише про ті, що б'ють на 300 кілометрів, а й про HIMARS та M270, також є гаубиці іноземного та нашого виробництва… І, звичайно, це обов'язково проведення масивних атак безпілотниками, але вже важкими…”.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Шольц та Байден проти постачання далекобійних ракет Україні – коли ситуація зміниться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини