Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має Орбан справжній план закінчити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Орбан справжній план закінчити війну в Україні

Політичний експерт з Угорщини Анраш Рац пояснив, чи може Віктор Орбан закінчити війну в Україні завдяки своїй "мирній місії".

16 липня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Політолог та експерт з питань безпеки Анраш Рац вважає, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан насправді не має ні плану, щоб закінчити війну, ні довіри, аби бути посередником у мирних переговорах між Україною та Росією.

Чи має Орбан справжній план закінчити війну в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Анраш Рац у розлогому дописі у Facebook назвав кілька основних причин, чому "Орбан не має ані плану, ані мандату, ані довіри" бути посередником у питанні війни в Україні або спробі її закінчити.

За словами угорського політолога, мирне посередництво потребує плану, однак Орбан його немає. Рац вказує, що під час своїх візитів до Києва, Москви та Пекіна угорський прем’єр висловлював три різні позиції і не намагався домогтися прийняття конкретного плану. Тому, за словами політичного експерта, "мирна місія" Орбана є "безглуздою".

"Іншими словами, Віктор Орбан може скільки завгодно бігати по світу, зловживаючи видимістю, наданою головуванням ЄС, але це не матиме суттєвого впливу на хід війни в короткі пів року", — пише Рац.

Анраш Рац вказує, що Віктор Орбан не має повноважень, щоб були посередником для мирних переговорів, адже ні Росія, ні Україна не зверталась до нього. Крім того, прем’єр-міністр Угорщини не представляє ЄС або НАТО.

Політолог також прокоментував дружбу Орбана з Трампом. За його словами можлива перемога Трампа на президентських виборах у США відбудеться в листопаді, і лише тоді американська адміністрація зможе прийняти якісь рішення щодо війни в Україні. Це відбудеться через пів року та вже поза періодом головування Угорщини в ЄС.

"Запам’ятайте мої слова: наприкінці шестимісячного угорського головування в ЄС буде війна, як і на початку. Що, додамо, є трагедією. І "мирна місія" цього ні на йоту не змінить", — підсумовує Рац.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Путін відреагував на його пропозицію припинення вогню.

Також "Коментарі" писали, що у США пояснили в чому небезпека закликів Орбана до мирних переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини