Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готуються окупанти переходити до оборони – чому вони вже в пастці ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готуються окупанти переходити до оборони – чому вони вже в пастці ЗСУ

Росіяни хочуть розтягнути українську лінію оборони, але ресурсів у ворога не так багато

11 квітня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Поки звучать анонси про контрнаступ ЗСУ, що наближається, військові експерти і фахівці звертають увагу на той факт, що одна з фаз контрнаступу української армії вже почалася. Про що йдеться і чому окупанти вже готуються переходити до оборони? У цьому питанні видання "Коментарі" розбиралося, проаналізувавши думки експертів.

Чи готуються окупанти переходити до оборони – чому вони вже в пастці ЗСУ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Українські захисники активно знищують бази та склади з боєприпасами російських військ

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю "ТСН" зазначив, що поки що не можна сказати, що вже простежується початок контрнаступу ЗСУ, але українські захисники, як то кажуть, готують ґрунт. ЗСУ знищують бази та склади з боєприпасами російських військ на тимчасово окупованих територіях України.

"Наш контрнаступ взагалі не закінчувався насправді. Воно як розпочалося у березні 2022 року, так і триває. Контрнаступ, а саме операція зі звільнення наших територій згідно з кордонами 1991 року, відрізняється тим, що вона має різні фази інтенсифікації, активних дій тощо", – зазначив експерт.

Він додав, що елементом контрнаступу українських військ також є удари по складах росіян в окупованому Мелітополі, Криму та Донецьку.

Російські війська намагаються якимось чином цю ситуацію виправляти, звідси з'явилася і Мар'їнка як додатковий напрямок.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телеканалу FREEДІМ звернув увагу, що інтенсивність атак російських військ з кожним днем знижується і є підстави говорити, що невдовзі росіяни можуть перейти до глухої оборони, щоб утримати раніше захоплені території.

"Ну і, власне, ресурс вичерпується, закінчується наступальний потенціал, який російські війська готували до цього наступу. Далі вони переходитимуть в оборону, до чого вони інтенсивно готуються з початку квітня", – наголосив Олександр Мусієнко.

Прогнозуючи подальший розвиток подій на фронті, експерт зазначив, що Бахмут уже став пасткою для окупантів, хоча самі загарбники готували там пастку для ЗСУ. Водночас, Україна виконує колосальне завдання – з одного боку стримує наступ ворога, а з іншого боку – зберігає резерви, які знадобляться в майбутньому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія стереже у передчутті контрнаступу ЗСУ – до чого це може призвести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини