Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готовий Путін до переговорів щодо завершення війни проти України: у Байдена зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий Путін до переговорів щодо завершення війни проти України: у Байдена зробили заяву

Джон Кірбі нагадав про масовані ракетні та дронові атаки з боку російських окупантів 29 грудня та 2 січня по Україні, у тому числі по цивільних об'єктах

4 січня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

У Білому домі сумніваються у нібито готовності російського диктатора Володимира Путіна вести переговори щодо завершення війни проти України. Про такі "сигнали" глави Кремля раніше писало видання New York Times. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Чи готовий Путін до переговорів щодо завершення війни проти України: у Байдена зробили заяву

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Координатор Ради нацбезпеки вважає, що Володимир Путін "зовсім не веде себе як людина, яка бажає вести переговори".

"Він робить все можливе, щоб поставити українців навколішки", — зазначив американський чиновник.

Кірбі нагадав про масовані ракетні та дронові атаки з боку російських окупантів 29 грудня та 2 січня по Україні, у тому числі по цивільних об'єктах. Він додав, що країна-агресор продовжує "намагатися використовувати зиму як зброю, атакувати їх (українську, — Ред.) інфраструктуру".

Водночас, представник Білого дому висловився про нездатність російських окупантів досягти значних успіхів на фронті. Він також зазначив, що американська сторона знає про вплив бойових дій, що тривають, на здатність РФ поповнювати боєприпаси.

"Ми також знаємо, що він (Ред. – Путін) все ще має значну кількість своїх повітряних сил, сухопутних сил та флоту... Коли вони (Ред. – російські війська) вступають у бій з українськими силами на землі, вони не домагаються великого успіху", — висловився Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема можливих переговорів між Україною та Росією часто виринала наприкінці минулого року в медіапросторі. Немає сумнівів, що про це говоритимуть і у новому році. Вже кажуть. Так, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що навіть ймовірний "відхід" з Кремля російського диктатора Володимира Путіна не є підставою для початку переговорів. Лише – виведення російських військ з усієї території України у міжнародно визнаних кордонах. Чи є ймовірність, що 2024-го дозріють умови, які зроблять переговори Києва з Москвою можливими? Які сценарії розвитку подій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини