Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готовий Київ до переговорів із Москвою, якщо Путін піде: у Зеленського дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий Київ до переговорів із Москвою, якщо Путін піде: у Зеленського дали відповідь

Переговори України та РФ без Путіна можуть відбутися, але лише за умови, що російські війська покинуть територію нашої країни

2 січня 2024, 08:28
Поділіться публікацією:

Україна може сісти за стіл переговорів із Росією та розпочати мирні переговори лише після того, як російські окупаційні війська покинуть територію України. "Відхід" із Кремля Володимира Путіна сам по собі не є підставою для початку переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Чи готовий Київ до переговорів із Москвою, якщо Путін піде: у Зеленського дали відповідь

Переговори. Фото: з відкритих джерел

"Вийшли з території України і тоді з'являється субстрат розмовляти. Не факт, що вони (переговори – ред.) будуть, але (є – ред.) субстрат – принаймні ви вийшли, тобто факт агресії закінчився", – пояснив Подоляк.

За його словами, на цьому етапі стане можливим діалог про те, як Росія буде покарана за скоєні військові злочини і як розплачуватиметься за завдану матеріальну шкоду. Однак до того, як російські війська залишать українську територію, такі переговори не можуть розпочатися апріорі, наполягає представник ОП.

Він зазначив, що неможливо говорити про якийсь мир, якщо вбивці та загарбники продовжують перебувати на твоїй землі.

Також Михайло Подоляк пояснив небезпеку ситуації, коли розпочати переговори з росіянами ще до висновку окупаційних військ з території України.

"Відповідальності Росія не матиме. Якщо вона залишається на окупованих територіях, відповідальність у неї не настає. Вона скрізь говоритиме: "Які військові злочини? Ми на цій території залишилися – ми виграли війну", – каже Подоляк.

Радник голови ОП висловив переконання, що підписання будь-якого мирного договору в умовах, коли російські війська залишаються на українській території, буде смертним вироком для України з відстрочкою виконання на 5 років або близько того.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи передумови для переговорів у 2024 році: чому з'явилися "миротворчі" заяви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини