Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові українські мобільні оператори до блекаутів: оприлюднили результати перевірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українські мобільні оператори до блекаутів: оприлюднили результати перевірки

З'ясували, чи здатні оператори забезпечити тридобову автономність і безперервність надання послуг абонентам

10 жовтня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Представники Національної  комісії, що  здійснюють  державне регулювання у сфері електронних комунікацій, провели 10 позапланових перевірок операторів мобільного зв’язку в  нашій країні. Вони знайшли   порушення в роботі  компаній  Київстар, Vodafone Україна, lifecell.

Чи готові українські мобільні оператори до блекаутів: оприлюднили результати перевірки

В Україні перевірили мобільних операторів (фото з відкритих джерел)

Як засвідчили результати  перевірки, компанії — оператори мобільного зв’язку до можливих блекаутів  на території  країни не готові. Ця інформація оприлюднена  на офіційному сайті Національної комісії.

Тут  зазначають, що згадувані оператори мобільного зв’язку не  можуть забезпечувати свою автономність та безперервність в  наданні  послуг абонентам протягом 3 діб. Щоб усунути недоліки,  їм дали 20 днів. За цей  час представники компаній  мають забезпечити   достатньою кількістю електрогенераторів, придбати  паливно-мастильні матеріали  та автономні джерела  живлення. Ще згадувані компанії  мають  бути готові оперативно відреагувати на втрати резервів і робити заміну генераторів,  які вийшли з ладу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відключення електроенергії взимку може і не бути. Є багато розмов йде щодо того, що відключення електроенергії цієї зими не уникнути. Насправді все це лише припущення та озвучення ризиків, до яких усі в Україні мають бути готові, якщо країна-терорист знову вдасться до ударів по енергетичних об'єктах. Таку заяву зробив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, магістральна мережа "Укренерго" вже готова передавати зимові обсяги електроенергії. В даний час компанія працює над збільшенням резервних можливостей мережі, добудовою інженерного захисту та відпрацюванням різних сценаріїв реагування на ймовірні обстріли енергетичної інфраструктури Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини