Головна Новини Суспільство події Відключення електроенергії взимку може і не бути: в Укренерго зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключення електроенергії взимку може і не бути: в Укренерго зробили заяву

Глава "Укренерго" заявив, що прогнозовані відключення електроенергії взимку – не факт, а ризик

19 вересня 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні багато розмов йде щодо того, що відключення електроенергії цієї зими не уникнути. Насправді все це лише припущення та озвучення ризиків, до яких усі в Україні мають бути готові, якщо країна-терорист знову вдасться до ударів по енергетичних об'єктах. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Відключення електроенергії взимку може і не бути: в Укренерго зробили заяву

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

"Так, енергосистема не така надійна і з меншим запасом міцності, ніж була до прицільних ударів, але водночас російський терор вже не стане несподіванкою і до нього готуються всі — і енергетики, і Сили оборони, і споживачі", — заявив керівник "Укренерго" на зустрічі з компаніями-членами Європейської бізнес-асоціації (EBA).

За його словами, магістральна мережа "Укренерго" вже готова передавати зимові обсяги електроенергії. В даний час компанія працює над збільшенням резервних можливостей мережі, добудовою інженерного захисту та відпрацюванням різних сценаріїв реагування на ймовірні обстріли енергетичної інфраструктури Росією.

Кудрицький пояснив, що магістральні мережі були однією з постраждалих ланок енергосистеми після торішньої ракетно-дронової кампанії Росії. Але залучені "Укренерго" майже 1 млрд доларів міжнародної допомоги дали можливість компанії провести ремонти та замовити необхідне обладнання.

Дещо інша ситуація з постраждалими електростанціями – керівник "Укренерго" нагадав, що всі великі ТЕС та ГЕС були пошкоджені російським терором проти цивільної інфраструктури. Деякі об'єкти генерації потребують важких та тривалих ремонтів, але "Укренерго" сподівається, що план Міненерго щодо ремонтів на електростанціях буде виконано до початку опалювального сезону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2342
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини