Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові українці на територіальні поступки РФ: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці на територіальні поступки РФ: опитування

Три чверті українців проти територіальних поступок Росії, але готовність до них зросла

14 грудня 2023, 11:28 comments1217
Поділіться публікацією:

На початку грудня 2023 року три чверті українців (74%) переконані, що за жодних обставин Україна не повинна відмовлятися від своїх територій, навіть якщо через це війна триватиме і будуть загрози збереженню незалежності. Частка згодних на вчинки зросла до 19%. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать нові дані опитування КМІС.

Чи готові українці на територіальні поступки РФ: опитування

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Соціологи звернули увагу, що після травня 2023 року спостерігається поступове збільшення частки тих, хто готовий до територіальних поступок: з 10% у травні до 14% у жовтні та до 19% у грудні.

Водночас з'явилися тенденція до зниження частки тих, хто виступає проти територіальних поступок (з 84% у травні до 80% у жовтні та до 74% у грудні), хоча станом на сьогоднішній день все одно виразна більшість українців вважають, що Україна не має відмовлятися від своїх територій.

У всіх областях України виразна більшість респондентів (від 68% і 69% відповідно на Півдні та Сході до 76 і 79% на Заході та в Центрі) виступають проти територіальних поступок Росії.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, в Україні після широкомасштабного вторгнення спостерігався сплеск оптимізму, який супроводжувався, зокрема, категоричністю у питаннях територіальних поступок.

"Було природно очікувати, що чим довше триватиме війна, тим ми будемо свідками "повернення" показників до дещо нижчих рівнів. Певний період оптимізм підтримувався яскравими перемогами на Півночі України, Харківщині та Херсонщині, проте на тлі складного 2023 року ми бачимо низхідні тенденції. ", — висловився Грушецький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 22 місяці вторгнення в Україну росіяни активно ведуть наступальні дії по всьому фронту. Є дані, що до президентських виборів у РФ, намічених на 17 березня (фактично чергових виборів Путіна), Кремль наказав захопити як мінімум Авдіївку (Донецька область) і Куп'янськ (Харківщина). На міжнародному фронті ситуацію теж штормить через вибори, що вже пройшли і насуваються в країнах Заходу. Експерти оцінили ситуацію на цих полях битв спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини