Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові росіяни закінчити війну проти України: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові росіяни закінчити війну проти України: результати опитування

Більшість росіян готові розглянути питання про завершення війни, але без повернення окупованих територій

17 травня 2024, 17:57 comments1350
Поділіться публікацією:

Більшість росіян продовжує наполегливо підтримувати війну, яку Росія веде проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Левада-Центру.

Чи готові росіяни закінчити війну проти України: результати опитування

Росіяни підтримують війну. Фото з відкритих джерел

Соціологи у квітні провели всеросійське опитування, повторивши експеримент піврічної давності. За допомогою генератора випадкових чисел респонденти були поділені на дві рівні групи, кожній з яких ставилося питання в одному з двох формулювань.

Експеримент показав, що більшість опитаних (71%) підтримали б рішення Володимира Путіна, якби "цього тижня" він вирішив припинити війну (у жовтні 2023 – 70%). Однак, якби Путін вирішив припинити конфлікт за умови повернення окупованих територій, то в цьому випадку його рішення підтримали б менш як третину росіян (30%, у жовтні 2023 – 34%).

За півтора року практично не змінилися уявлення росіян про те, наскільки поширені їхні погляди на "спецоперацію" серед населення в цілому. Так, більше половини опитаних (57%, у серпні 2022 – 54%) вважають, що більшість дотримується тих самих поглядів на війну, що й вони. Чверть респондентів вважають, що їхні погляди поділяють половина росіян, і лише 5% впевнені, більшість інших жителів РФ дотримуються протилежних поглядів.

"Звертає на себе увагу наступна невідповідність у поглядах — хоча ідею продовження військових дій підтримує менша частина росіян, три чверті з них вважають, що більшість населення дотримується тієї ж думки (що не відповідає результатам опитування). Серед респондентів, які не підтримують дії ЗС РФ, до третини (35%) також вважають, що більшість населення країни думає так само (що не відповідає отриманим результатам)", — йдеться у дослідженні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому Путін переконав росіян: чому ті почали ще активніше підтримувати війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини