Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готова Україна до тривалої війни з РФ: у РНБО дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна до тривалої війни з РФ: у РНБО дали відповідь

Олексій Данілов підкреслив, що завдання України не змінилося - потрібна лише перемога

27 жовтня 2023, 11:02 comments3786
Поділіться публікацією:

Останнім часом почастішали розмови про те, що війна в Україні серйозно затягується, але це не може вплинути на головну мету та завдання українців – вихід на кордони станом на 1991 рік та повну перемогу над країною-агресором. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "Фокус" зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Чи готова Україна до тривалої війни з РФ: у РНБО дали відповідь

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

"Наше завдання одне – це перемога. І ми розуміємо, що це вихід на межі 1991 року. Тому що є Конституція. Вона чітко регламентує, що таке Україна. Якщо депутати змінюватимуть Конституцію, тоді ми можемо говорити про інше", — заявив Данілов.

Також секретар РНБО натякнув, що тим російськомовним діячам, які поширюють меседжі про те, що Україні не обов'язково потрібно виходити на кордони 1991 року, варто розуміти, що рано чи пізно, але їм доведеться відповідати за сказане.

"Все, що записано в Конституції, має повернутися до нас — це перше. Друге — ми маємо спільно з партнерами зробити так, щоб бажання РФ ще раз нападати на нас чи сусідів, як вони це робили завжди, зникло", — наголосив секретар РНБО. .

При цьому Данілова попросили оцінити, чи вистачить у України зброї та людських ресурсів, щоб вести тривалу війну проти агресора. На це чиновник відповів, що головне, що в українців "є дух і бажання зрештою зробити незалежну державу".

Читайте також на порталі "Коментарі" – останні події на фронтах російсько-української війни, а також навколо самого конфлікту демонструє, що він переходить у нову фазу. Росіяни кинули величезні сили на захоплення Авдіївки, яку штурмують другий тиждень, незважаючи на втрати. У свою чергу, Україна пішла в атаку на лівому березі Дніпра Херсонщини. Крім того, ЗСУ нарешті отримали американські ракети ATACMS, якими потужно і несподівано вдарили по окупантах. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію, що складається в рамках відбиття російської агресії, а також спрогнозували, як вона може розвиватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини