Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готова Росія застосувати ядерну зброю чи підірвати ЗАЕС: відповідь США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Росія застосувати ядерну зброю чи підірвати ЗАЕС: відповідь США

На сьогоднішній день США не бачать готовності Росії застосувати ядерну зброю або підірвати ЗАЕС

27 червня 2023, 09:20 comments3874
Поділіться публікацією:

Вашингтон дуже уважно моніторить ситуацію на захопленій російськими військами Запорізькій АЕС та слідкує за російською ядерною зброєю. Поки що жодних ознак, що Москва стала ближчою до завдання ядерного удару немає. Як передає портал "Коментарі", про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

Чи готова Росія застосувати ядерну зброю чи підірвати ЗАЕС: відповідь США

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі зазначив, що США сьогодні мають можливості відслідковувати радіоактивну активність поряд із Запорізькою АЕС. Тому на сьогоднішній день можна точно сказати, що поки що не відбувається нічого такого, що могло б свідчити, що вибух неминучий. Але це не означає, що така загроза не може виникнути у майбутньому. Тому США уважно стежать за подіями в Україні.                                     

Представнику Білого дому також задали питання про те, чи може Росія застосувати ядерну зброю проти України. На це Кірбі відповів, що Росія має ядерну зброю, але зараз за галасливою риторикою немає жодних конкретних дій, які б свідчили про те, що Москва готова застосувати найпотужнішу зброю у війні проти України. Саме тому США не готові йти на те, щоби змінити власну стратегічну позицію стримування. Підстав поки що немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в українській розвідці уважно вивчають усі можливі варіанти сценаріїв, які можуть виникнути на Запорізькій АЕС, якщо Росія наважиться на черговий терористичний акт. Терор потрібен Москві, щоб, з одного боку, посилити тиск на Україну, а, з іншого боку, підвищити ескалацію у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини