Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є загроза віялових відключень. У Міненерго розповіли, за яких умов їх почнуть використовувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є загроза віялових відключень. У Міненерго розповіли, за яких умов їх почнуть використовувати

В Міненерго розповіли, що наразі відключення електроенергії запроваджені тільки на Харківщині. Проте, як відзначила в ефірі телемарафону заступник міністре енергетики Світлана Гринчук, все може змінитися будь-якої миті

11 квітня 2024, 21:03
Поділіться публікацією:

Як повідомила Світлана Гринчук, станом на зараз графіки відключення світла запроваджені лише в Харкові та Харківській області.

Чи є загроза віялових відключень. У Міненерго розповіли, за яких умов їх почнуть використовувати

Віялові відключення

Проте, за її словами, ситуація може змінитися, і віялові відключення запровадять на території всієї країни.

Як підкреслила заступник міністра, в цьому питанні все буде залежати від багатьох факторі, в першу чергу від дій країни-терориста Росії і того, чи вона і надалі завдаватиме ударів по об’єктам енергетики.

Окрім того, Гринчук відзначила, що відключення світла також буде залежати і від того, наскільки у нас буде рости споживання, наскільки швидко ми зможемо відновлювати, ремонтувати хоча б те обладнання, яке не так сильно постраждало, і знову вводити його в роботу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що країна-агресор Росія методично знищує ТЕС  в Україні. При цьому в Міноборони РФ заявили, що таким чином вони мстяться за удари по російським НПЗ.

Ряд експертів заявили, що наступна осінь та зима в Україні будуть надзвичайно складними з регулярними віяловими відключеннями. Саме тому, вони порадили або їхати за кордон, або готуватися до складних часів негайно. При цьому інші експерти додали, що Україна вже проходила життя в умовах постійних вимкнень електроенергії. Українські міста, бізнес і населення мають генератори, які допоможуть їм пройти складну зиму.

Окрім того, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що уже є план, як діяти максимально ефективно у ситуації, яка склалася. Зокрема, за його словами, Україна буде вимушена імпортувати електроенергію з сусідніх країн, та паралельно з цим проводити масштабні ремонтні роботи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини