Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є варіант, що розпочнуться переговори: ЗМІ дізналися про важливий нюанс у російсько-українській війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є варіант, що розпочнуться переговори: ЗМІ дізналися про важливий нюанс у російсько-українській війні

Обговорення плану Б на випадок, якщо Україна не зможе здобути повну перемогу, стало більш напруженим, ніж будь-коли, кажуть ті, хто намагався

2 вересня 2023, 12:45 comments3265
Поділіться публікацією:

Західні союзники і самі українці покладали великі надії на контрнаступ, який міг би змінити баланс на полі бою, оголити вразливість Росії та пом'якшити Москву для припинення бойових дій шляхом переговорів, які тривають уже півтора роки. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Чи є варіант, що розпочнуться переговори: ЗМІ дізналися про важливий нюанс у російсько-українській війні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, навіть найоптимістичніші прихильники України не передбачали, що Україна повністю витіснить російських окупантів з країни, і цей результат здається все більш віддаленим у світлі скромних успіхів контрнаступу на даний момент.

Але враховуючи, що навіть президент Байден каже, що війна, швидше за все, закінчиться переговорами, Семюел Чарап, старший політолог корпорації RAND, вважає, що в будь-якій демократичній країні повинні бути серйозні дебати про те, як цього досягти.

"Оскільки контрнаступ йде так повільно, а представники американської оборони і розвідки починають звинувачувати українців, західні уряди відчувають себе більш вразливими після надання такої великої кількості обладнання і вселення надій", — сказав Чарльз Купчан, професор Джорджтаунського університету і колишній американський чиновник.

За його словами, Америка сподівається, що контрнаступ зможе поставити під загрозу позиції Росії в Криму, що поставить Україну в сильнішу позицію на переговорах. Цього не сталося. "Тому політична атмосфера посилилася, — сказав він, — і в цілому все ще існує політичне табу щодо тверезої розмови про фінал".

Якщо контрнаступ не буде успішним, зараз саме час вивчити альтернативи, сказав він. Замість цього, припустив він, Столтенберг та інші просто подвоїли гасла на кшталт підтримки України "стільки, скільки буде потрібно".

Звичайно, переговори вимагають переговорів двох сторін, і зараз ні президент Росії Володимир Путін, ні президент України Володимир Зеленський не готові ні про що вести переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у вогні війни і контрнаступі, що набирає чинності, на позиції окупаційних військ Україна попрощалася з літом і увійшла в осінь. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми очікуваннями від осені-2023 у ракурсі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини