Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є у росіян сили прорватися на фронті: як будуть відволікати увагу від Охматдиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є у росіян сили прорватися на фронті: як будуть відволікати увагу від Охматдиту

На більшості напрямків ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію

12 липня 2024, 08:40 comments4275
Поділіться публікацією:

Час від часу моніторингові канали продовжують повідомляти про те, що ворогові вдається просуватися вперед. Про що говорить нинішня ситуація на фронті? До яких маневрів може вдатися ворог після удару по лікарні "Охматдит"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи є у росіян сили прорватися на фронті: як будуть відволікати увагу від Охматдиту

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Окупанти вимушені звужувати ділянки до ведення масованих наступальних дій

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "24 Каналу" заявив, що нині ініціатива на фронті на боці противника. Однак росіяни все ж таки вимушені звужувати наступальні дії, зосереджуючись на Донеччині.

Експерт наголосив, що чим далі, тим більші у росіян втрати. До слова, за даними ЗМІ, російські загарбники могли втратити від 462 до 728 тисяч солдатів в Україні.

За словами експертам, окупанти вимушені звужувати ділянки до ведення масованих наступальних дій. Адже сил реалізувати глобальне завдання в росіян нема. Водночас російські загарбники створюють картинку на Харківщині та Запоріжжі, аби складалось враження, що ворог може наступати по всій лінії фронту.

"Ймовірно, противник обирав напрямки ударів користуючись відсутністю у певних об'ємах насиченості наших ліній оборони", – припустив Мусієнко.

На Покровському та Краматорському напрямках ворог найбільш активний та ціною високих втрат має певні тактичні успіхи. На думку військового експерта, повзучий наступальний темп не закінчиться для російських військ оперативним проривом чи обвалом фронту. Максимум ворог може досягти певних тактичних успіхів.

Росіяни готують провокацію

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що Росія готує нову провокацію на окупованих територіях Луганщини. Окупанти можуть спеціально завдати ударів по медичних закладах, щоб звинуватити в цьому українську сторону.

Експерт зауважив, що Аналітичний відділ громадської ініціативи "Права справа" отримав інформацію про те, що росіяни планують ударити по медичних закладах на території окупованих районів Луганської області, зокрема у Луганську та Бєлгородської області.

Експерт пояснює, що ця провокація може бути подана як "відплатна акція з боку Сил оборони України за Охматдит". Росія планує звинуватити Україну в "цілеспрямованому характері удару, який має викликати чисельні факти загибелі серед цивільного населення".

Снєгирьов нагадав, що громадська ініціатива "Права справа" вже не вперше попереджає про подібні провокації з боку Росії:

"Так було із судилищем над бійцями "Азов", яке мало б відбутися в Маріуполі, але за два дні "Права справа" повідомила про це. Також громадська ініціатива "Права справа" зірвала криваву провокацію по цивільних об'єктах у Луганську з ТРК "Точка-У", — пригадав експерт.

На думку експерта, головна мета цих дій – відвернути увагу світової спільноти від подій в Охматдиті та спробувати перекласти звинувачення в тероризмі на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно Росія пробила "парасольку ППО" Києва: як це вдалося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини