Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно Росія пробила "парасольку ППО" Києва: як це вдалося
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно Росія пробила "парасольку ППО" Києва: як це вдалося

Російська ракета Х-101 цілеспрямовано летіла на "Охматдит"

9 липня 2024, 06:57 comments6469
Поділіться публікацією:

Росія цілеспрямовано вдарила по київській лікарні "Охматдит" ракетою Х-101, при цьому передані Заходом системи ППО не змогли запобігти цій атаці. Чому так відбулося і що це означає для України? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи дійсно Росія пробила "парасольку ППО" Києва: як це вдалося

Ракетний удар по Києву. Фото: з відкритих джерел

Політичні лідери жахливо прорахувалися

Відомий військовий аналітик Bild Юліан Рьопке стверджує, що на відео удару чітко видно російську ракету Х-101, запущену зі стратегічного бомбардувальника Ту-95. Записи чітко свідчать, що боєголовка не була збита українською ППО, не відхилилася від цілі і не розлетілася на осколки, але цілеспрямовано летіла на лікарню.

"Росія завдала удару ракетою по токсикологічному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". Жодна ракета ППО не вплинула на траєкторію її польоту. Ще одне свідчення навмисної російської атаки, можливо, з Ту-95 над Каспійським морем, який випустив кілька крилатих ракет Х-101 у напрямку Києва", — говорить Рьопке.

Аналітик робить досить тривожний висновок, що ППО столиці підійшло до кінця. Тому є всі підстави говорити, що наступної зими в Україні не буде ні електрики, ні тепла. 

"Наші політичні лідери жахливо прорахувалися. Не якась одна російська ракета пробила "захисну парасольку" над столицею, що складається з Patriot, IRIS-T та інших систем, а щонайменше 10. Або у Києва більше немає ракет, або самі системи ППО стали мішенями. У будь-якому разі це катастрофа", — підсумував Рьопке.

Росіяни постійно промацують українську систему ППО

Військовий експерт Роман Світан в ефірі каналу "Київ24" проаналізував сьогоднішній ракетний удар Росії по Україні, і зокрема, прокоментував заяву представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната про те, що російські крилаті ракети летіли на надмалих висотах.

Експерт зазначив, що росіяни постійно промацують українську систему ППО, "намагаються якось креативно підійти". Для цього російські ракети змінюють висоти, траєкторії, напрямки, заходять із різних азимутів.

"Один із механізмів – це захід на гранично малих висотах для того, щоб пройти під радіогоризонтом, під променями локаторів наших систем ППО, а далі вже не дати змоги ППО відпрацювати або відпрацювати із затримкою", — пояснив експерт.

Він зазначив, що Україна також використовує ці механізми, причому вони забиті в тактико-технічні дані самих ракет. Тобто ракета може опускатися на висоту нижче 50 метрів під променем локатора систем ППО.

Щоб протистояти цьому, зазначив експерт, має бути повністю покрита радіотехнічними військами площа, причому це мають бути не тільки наземні, а ще й повітряні локатори, тобто системи дальнього радіолокаційного виявлення.

Світан додав, що Україні передати пообіцяли два таких локатори, але їх ще немає, хоча їх можуть замінити також літаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повинні бути швидкі рішення: із чим Умєров негайно звернувся до союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини