Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є у росіян шанс прорватися до Харківської та Сумської областей: відповідь Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є у росіян шанс прорватися до Харківської та Сумської областей: відповідь Сирського

Олександр Сирський підкреслив, що у ворога немає шансів прорвати нашу оборону завдяки стійкості наших солдатів і офіцерів

24 липня 2024, 09:30 comments5270
Поділіться публікацією:

У Харківській області російські військові намагаються потіснити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій. На Сумщині також час від часу роблять спроби прорватися хоча б на невелику відстань. Проте українські захисники завдають відчутних втрат окупантам. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "The Guardian" зробив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Чи є у росіян шанс прорватися до Харківської та Сумської областей: відповідь Сирського

Олександр Сирський. Фото: із відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чи можна стримати ворога в нашому прикордонні, головком відповів, що це навіть не обмовляється, стримати можна і це вдається насамперед завдяки нашим мужнім солдатам та офіцерам.

Як приклад Олександр Сирський навів останню спробу Росії захопити Харків та сусідню Сумську область.

"Це не вдалося. Спробу Путіна створити так званий коридор безпеки поряд з кордоном Росії та Бєлгородською областю було зірвано", – зазначив головком ВСУ.

Загалом Олександр Сирський описав повзучі перемоги Росії як "тактичні" – локальні досягнення, а не "оперативний" прорив, наприклад, захоплення великого міста.

"В принципі, противник не здійснив суттєвого прогресу", — сказав Сирський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав черговим "мостом" між Україною та НАТО угоду "Український компакт".

"75-й Вашингтонський саміт НАТО. Сильний візит президента та його команди. Триває важка дипломатична робота з консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства в Північноатлантичному Альянсі. Є чіткі зобов'язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ про підтримку України під назвою "Український компакт". Потужний колективний договір став черговим елементом "мосту" України в НАТО, зокрема, з погляду військової та військово-технічної інтеграції", — заявив Олександр Сирський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини