Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є обвал фронту: що відбувається на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є обвал фронту: що відбувається на Покровському напрямку

Російські окупанти буквально щодня кладуть десятки своїх солдатів для того, щоб прогризтися на один-два кілометри

30 липня 2024, 09:37
Поділіться публікацією:

Досить неоднозначні повідомлення надходять про ситуацію на фронті. З одного боку, звучать повідомлення, що противник підбирається до стратегічного маршруту постачання ЗСУ на Покровському напрямку. З іншого боку, звучать запевнення, що ЗСУ контролюють ситуацію і у ворога суттєвого просування немає. Що відбувається на фронті? Чи не намічається його обвал? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи є обвал фронту: що відбувається на Покровському напрямку

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

На Покровському напрямку обвалу фронту немає

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі Radio NV заявив, що на Покровському напрямку обвалу фронту немає, російські загарбники ще далекі від міста Покровськ.

Зокрема, експерт проаналізував поступ росіян на Покровському напрямку.

"Жодної катастрофи поки немає і бути не може на сьогоднішній день", — запевняє Сергій Грабський.

Експерт додав, що вбачається дуже зрозуміла логіка супротивника.

"Бо вони фактично вибили нас і пройшли річку Вовча, де був би сенс робити якісь оборонні укріплення, і противник іде таким широким обхватом для того, щоб, швидше за все, створити досить широку зону впливу по трасі Покровськ-Костянтинівка та створити нависання" над Карлівкою для того, щоб вийти на дорогу, яка з'єднує Покровськ із Карлівкою", — повідомив Грабський.

Експерт сказав, що ворог здійснив прорив, але важко сказати, що стало причиною цього прориву. За його словами, є людський фактор та фактор швидких дій.

"Тому ми зараз спостерігаємо такий просування противника. Сказати, що воно там безупинне, що це навала — я б так не говорив. Хоча певні напрямки, наприклад, від Прогресу до Сергіївки, спостерігаються вздовж траси, які викликають абсолютну занепокоєння. Але противник не обвалив наш фронт, і в принципі він ще далекий від того, щоб дістатися до Покровська", — підкреслив Грабський.

У той же час він визнав, що ситуація дуже складна. При цьому експерт наголошує, що на Покровському напрямку обвалу фронту немає. Для цього супротивник повинен просуватися по 20-25 км на добу, а такого не відбувається.

Росіяни платять "страшну ціну" за своє просування

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону Айдар, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV висловив думку, що фронт на Донеччині поступово прогинається.

"По всій Донецькій області фронт повільно прогинається. І в більшості випадків це те, що називається від брухту, немає прийомів. Просто продавлюють фронт дуже великою кількістю бійців, цією перевагою у живій силі, яка в росіян залишається поки що. І КАБами та ФАБами. У них є дві переваги, ця можливість бомбардування плануючими бомбами та перевага у кількості солдатів. І вони повільно продавлюють фронт на Донеччині", — розповів експерт.

Ветеран російсько-української війни наголосив, що за це росіяни платять "страшну ціну", яку жодна інша армія у світі не вважала б адекватною та прийнятною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати на фронті в найближчі місяці: коли закриється "вікно можливостей".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини