Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є дефіцит боєприпасів на фронті: військові дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є дефіцит боєприпасів на фронті: військові дали відповідь

Українські артилеристи не приховують розчарування бездіяльністю західних союзників

16 грудня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Українські артилеристи вже не можуть собі дозволити використовувати боєприпаси так само, як улітку та восени. Наразі вони змушені заощаджувати боєприпаси через скорочення надходжень західної військової допомоги. Як передає портал "Коментарі", про це пише BBC, цитуючи заяви українських військових під час інтерв'ю.

Чи є дефіцит боєприпасів на фронті: військові дали відповідь

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Журналісти побували на фронті та поспілкувалися з артилеристами 93-ї бригади, які відображають щоденні російські наступи поблизу Бахмута. Українські військові дуже задоволені американськими самохідними гаубицями M109 "Паладін". Проте захисники очікують, що ця зима на передовій не буде спокійною.

"Це (Ред. – російський тиск) триватиме принаймні до президентських виборів у Росії", — каже артилерист Сашко.

Військовий переконаний, що президентові Росії Володимиру Путіну потрібна перемога на полі бою в Україні, щоб посилити свою кампанію вдома перед голосуванням у березні 2024 року.

Боєць із позивним "Кент", що воює на дефіцитній радянській гаубиці 2С1, "Гвоздика" пояснює, що вони чекають годинами перш ніж відкрити вогонь, щоб переконатися, що у них є цінна мета. Вони просто не можуть витрачати боєприпаси ні на що інше. Відсутність допомоги означає значні втрати для України. Вони злі, що їхні життя та жертви можуть бути витрачені даремно через те, що, як вони кажуть, Європа та США не до кінця розуміють важливість військової підтримки для України.

"Наші західні партнери повинні розуміти, що якщо ми не зупинимо росіян, то вони підуть далі. Тоді (Ред. – Європа та Америка) замість того, щоб допомагати нам, захищатимуть свої власні землі, а їхні власні люди гинуть," — впевнений Кент.

Також видання "Коментарі" повідомляло – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може вирішитись у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 грудня 2023, 15:51

Як стверджують, 95% озброєння ще на складі без використання. То скільки можна на Захід кивати? Чому в нас мільйони чиновників з'їдають Україну? У другу світову були об'яви "райком зачинено, усі пішли на фронт". Як багато в нас таких об'яв на державних установах? Коли вся ця каста ждунів почне працювати на перемогу, а ні: у робочий час припиняти роботу бо тривога, а в вечірній час стрибати у ресторанах оточених розкішними машинами?


Новини