Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи досягне Україна ключової мети наступу: ЗМІ дізналися, що думають в американській розвідці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи досягне Україна ключової мети наступу: ЗМІ дізналися, що думають в американській розвідці

За інформацією WP, розвідка США вважає, що ЗСУ не досягне ключової мети наступу

18 серпня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Розвідувальне співтовариство США припускає, що українські військові в ході нинішнього контрнаступу не зможуть досягти ключового південно-східного міста Мелітополя. Якщо оцінка виявиться вірною, це означатиме, що Київ не виконає основне завдання з перерізання сухопутного коридору Росії до Криму цього року. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post, з посиланням на джерела, знайомі із засекреченим прогнозом.

Чи досягне Україна ключової мети наступу: ЗМІ дізналися, що думають в американській розвідці

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що прогноз заснований на жорсткому вмінні Росії захищати окуповану територію за допомогою фаланги мінних полів і траншей, які, ймовірно, спонукатимуть Україну та її союзників вказати на них як на причину, чому контрнаступ не досяг поставлених цілей.

За словами офіційних осіб США, українські сили, які просуваються до Мелітополя з міста Роботино, що знаходиться на відстані більше 80 км, залишаться в декількох кілометрах від міста.

Зазначається, що Мелітополь має вирішальне значення для контрнаступу України, оскільки він вважається воротами до Криму. Місто знаходиться на перетині двох важливих автомобільних доріг і залізничної гілки, які дозволяють Росії перекидати військовий персонал і техніку з півострова на інші окуповані території на півдні України.

"Але в перший тиждень боїв Україна зазнала великих втрат у боротьбі з добре підготовленою обороною Росії, попри наявність цілого ряду недавно отриманого західного озброєння, в тому числі американських бойових машин Bradley, танків Leopard 2 німецького виробництва і спеціалізованих машин для розмінування", — пише WP.

Спільні військові навчання, проведені американськими, британськими та українськими військовими, передбачали такі втрати, але розраховували, що Київ прийме втрати як ціну прориву головної лінії оборони Росії, заявили американські і західні офіційні особи.

Але Україна вирішила зменшити втрати на полі бою і переключитися на тактику, спираючись на більш дрібні підрозділи для просування вперед на різних ділянках фронту. Це призвело до того, що за літо Україна отримала поступовий приріст у різних кишенях, пише WP.

Шлях до Мелітополя надзвичайно складний, і навіть повернути собі ближчі міста, такі як Токмак, буде складно, сказав військовий аналітик з Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі.

"У Росії там є три основних оборонних рубежі, а за ними — укріплені міста. Питання не тільки в тому, чи зможе Україна прорвати один або два з них, а в тому, чи зможуть вони прорвати всі три і мати достатньо сил після такого виснаження, щоб домогтися чогось більш значного, наприклад, взяти Токмаку або щось більше", — говорить він.

Як зазначає WP, похмура перспектива, доведена до відома деяких республіканців і демократів на Капітолійському пагорбі, вже спровокувала гру звинувачень на закритих зустрічах. Деякі республіканці зараз відмовляються від прохання президента Байдена про додаткові 20,6 мільярда доларів допомоги Україні, враховуючи скромні результати наступу. Інші республіканці і, в меншій мірі, агресивно налаштовані демократи звинувачують адміністрацію Байдена в тому, що вона не відправила більш потужну зброю Україні раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини