Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи досягла РФ своєї мети: скільки часу знадобиться на відновлення ДніпроГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи досягла РФ своєї мети: скільки часу знадобиться на відновлення ДніпроГЕС

Глава "Укргідроенерго" розповів про терміни відновлення ДніпроГЕС після атаки РФ

25 березня 2024, 17:02
Поділіться публікацією:

"ДніпроГЕС" виведено на довгий час, а енергосистема України втратила понад тисячу мегават. Внаслідок російської ракетної атаки Дніпровська гідроелектростанція (ДніпроГЕС) у Запоріжжі не працює і виведена з ладу на довгий час. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Суспільне" розповів генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Чи досягла РФ своєї мети: скільки часу знадобиться на відновлення ДніпроГЕС

ДніпроГЕС. Фото з відкритих джерел

"Ми вже розуміємо, що "ДніпроГЕС" виведена на довгий час... Це будуть потрібні роки, це не дні і не місяці. Тому що більше шести ракет тільки прилетіло саме до ГЕС-2. Також був пошкоджений мостовий перехід, підкранові балки, де знаходяться затвори", – зазначив Сирота.

За його словами, до російського ракетного удару Дніпровська ГЕС була найпотужнішою станцією у Каскаді на річці Дніпро. Тому після удару енергосистема України втратила понад тисячу мегаватів.

Окрім машинного залу, руйнування зазнали й інші споруди, проте сама конструкція греблі залишилася цілою. Сама гребля ДніпроГЕС на сьогоднішній день не порушена, тільки порушені підкранові балки, що знаходяться на самій греблі та мостовий перехід.

"Ми зараз намагатимемося якнайшвидше відновити бруківку та підкранові балки, щоб кран міг відкривати всі затвори", — підсумував Ігор Сирота.

Він запевнив, що ситуація на греблі ДніпроГЕС контролюється та загрози прориву немає.

Варто зазначити, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що російські загарбницькі війська змінили тактику ракетних обстрілів і почали атакувати не лише окремі регіони української промисловості, а й всю енергетичну систему, щоб завдати серйозного удару по економіці України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини