Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи допоможе зброя з КНДР Путіну затягнути війну проти України: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допоможе зброя з КНДР Путіну затягнути війну проти України: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією Bloomberg, Північна Корея володіє одними з найбільших запасів артилерії та некерованих ракет

11 вересня 2023, 10:25
Поділіться публікацією:

Постачання зброї з КНДР могло б допомогти росіянам продовжити повномасштабне вторгнення проти України, але ця зброя не настільки сучасна, щоб Росія отримала відчутну перевагу у війні проти України і здобула перелом у війні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Чи допоможе зброя з КНДР Путіну затягнути війну проти України: ЗМІ дізналися деталі

Путін та Кім Чен Ин. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що очікується, що Кім Чен Ин вперше за чотири роки на цьому тижні покинути межі Північної Кореї, відвідавши Москву. За розвідданими США, тема постачання озброєння з КНДР стане однією з ключових під час переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Пхеньян має в своєму розпорядженні один з найбільших запасів артилерії та некерованих ракет, які можуть бути використані в озброєнні радянських часів, яке російське командування активно використовує для невиборчих атак на Україну.

Професор з питань нацбезпеки у Військово-морському коледжі США Теренс Реріг заявив, що навіть якщо Москва і Пхеньян прийдуть до розуміння в питанні поставок озброєння, це навряд чи допоможе російській армії переламати хід війни, але це точно дасть можливість ще довше продовжити війну на виснаження, яку Путін веде в Україні

Експерти вважають, що головна ідея, яку переслідує Путін, домовляючись про постачання зброї з КНДР, полягає в тому, щоб дати російському ВПК час для збільшення потужностей. Поки що російський ВПК набиратиме обертів у війні, активно застосовуватиметься північнокорейська зброя.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки Україна чекає на постачання у вересні від США 31-го обіцяного танка "Abrams", Росія активно веде переговори з Північною Кореєю, умовляючи Пхеньян почати поставки снарядів і боєкомплекту для артилерійських систем, в яких так фронті. Чи змінить нову зброю ситуацію на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини