Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дочекається Україна Patriot від Польщі: у Варшаві зробили різку заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дочекається Україна Patriot від Польщі: у Варшаві зробили різку заяву

Раніше з'явилася інформація про те, що Байден схвалив розгортання в Україні ще одного комплексу Patriot, який зараз у Польщі

13 червня 2024, 13:44
Поділіться публікацією:

Глава польського Бюро нацбезпеки Яцек Сєвєра виступив проти передачі Україні системи ЗРК Patriot, давши зрозуміти, що Київ не може сподіватися на допомогу у цьому плані від поляків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Radio ZET".

Чи дочекається Україна Patriot від Польщі: у Варшаві зробили різку заяву

ЗРК Patriot. Фото: з відкритих джерел

"Ні, безперечно ні", — відповів він на відповідні питання журналіста.

Глава польського Бюро нацбезпеки наголосив, що відповідна інформація, що надходить з американських ЗМІ, викликає тривогу.

"Я попросив про зустріч зі своїм американським колегою, щоб поговорити про це питання. Переміщати всю батарею Patriot дуже небезпечно... безпека Польщі знижується... Кожен солдат знає, що розгортання військ починається насамперед із захисту своїх угруповань, тобто з протиповітряної оборони. Необхідно захищати інфраструктуру та угруповання власних військ”, – висловився Яцек Сєвєра.

Зазначимо, раніше видання The New York Times, з посиланням на неназваних високопосадовців американської адміністрації та військових, повідомило, що президент США Джо Байден ухвалив рішення після низки зустрічей і дебатів про відправку в Україну вже другого американського зенітно-ракетного комплексу Patriot.                                                                              

Журналісти, з посиланням на офіційні особи, зазначили, що друга система Patriot прибуде з Польщі, де вона захищала ротацію американських військ, які повертатимуться до Сполучених Штатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – можемо розраховувати на ще один Patriot: яка країна погодилася підтримати Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини