Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дізнаються росіяни, що таке ATACMS: якою зброєю США Україна зможе бити по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дізнаються росіяни, що таке ATACMS: якою зброєю США Україна зможе бити по Росії

Українські захисники зможуть використовувати артилерію та запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS

31 травня 2024, 17:32 comments1420
Поділіться публікацією:

Вашингтон дозволив Україні завдавати ударів по Росії, використовуючи американську зброю, проте не всі. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

Чи дізнаються росіяни, що таке ATACMS: якою зброєю США Україна зможе бити по Росії

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що нова політика США дозволить українським силам використовувати артилерію та запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS проти командних пунктів, складів зброї та інших об'єктів на російській території, які використовуються російськими військами для нападу на Харків на північному сході України.

Але ця політика не дає Україні дозволу на використання ракет класу "земля-земля" більшу дальність ATACMS на території Росії.

За даними видання, вузька географічна сфера застосування є спробою адміністрації американського президента Джо Байдена допомогти Україні краще захиститися від наступу Росії, одночасно обмеживши ризик переростання конфлікту в Україні в пряме зіткнення між Вашингтоном і Москвою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна прощається з черговою військовою весною, під час якої росіяни посилили наступальні дії, варварські обстріли та бомбардування, а ми – тиск на партнерів із проханнями посилити постачання озброєнь та дозволити бити ними по військових об'єктах на території РФ. Йде активна підготовка до наміченого на середину червня саміту миру, підписання нових угод про безпеку та посилення захисту нашого неба, про що повідомив у вечірньому зверненні 30 травня президент Володимир Зеленський. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від червня – у військовому, політичному та дипломатичному плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини