Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно в Авдіївці ситуація критична: що допомагає РФ просуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно в Авдіївці ситуація критична: що допомагає РФ просуватися

Штурмові групи окупаційних військ РФ мають високий рівень підтримки з боку артилерії та авіації

1 грудня 2023, 10:10 comments2372
Поділіться публікацією:

Події в Авдіївці – це ніби дежавю того, що відбувалося у Бахмуті. Місто стоїть, місто обороняється, але самі військові визнають, що ситуація стає критичною. Видання "Коментарі" розбиралося у питанні оборони Авдіївки, дізнавшись у експертів, що зараз відбувається.

Чи дійсно в Авдіївці ситуація критична: що допомагає РФ просуватися

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Як би це банально зараз не прозвучало, але нам зараз дуже допомогли б F-16

Експерт видання Defense Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що росіяни справді переслідують маніакальну ідею захоплення Авдіївки. Однак через колосальні втрати ворог змушений наступати малими штурмовими групами. При цьому він наголосив, що говорити про зміну тактики супротивника було б не зовсім коректно.

“На початку наступу вони наступали колонами бронетехніки, а зараз все звужується до штурмових груп, безперервність наступу", – висловився Киричевський.

Експерт додав, що штурмові групи окупаційних військ РФ мають високий рівень підтримки з боку артилерії та авіації. Українським захисникам зараз би сильно допомогли сучасні винищувачі, але союзники наче чогось вичікують і не поспішають за допомогою.

На "промці" проходять постійні бої

Майор МВС Максим Морозов, позивний "Лютий", який бере участь у боях за Авдіївку в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", розповів нову інформацію про становище в місті.

Він зазначив, що на південному фланзі Авдіївки ситуація складна, але контрольована. Йдеться про населені пункти Первомайське, Північне.

"Незважаючи на спроби росіян просунутися, вони всі невдалі", — запевнив "Лютий".

З півночі росіяни намагаються зайти на завод "Коксохім". Окупанти здійснюють постійні штурмові дії, удари авіацією, кабами.

"Ще на північ — це села Степове, Керамік. Там теж відбуваються постійні бої — ворог розширює сірі зони і намагається взяти їх під свій контроль", — каже Морозов.

Ситуацію в Адвієвській промзоні Максим називає "просто критичною".

"На "промці" проходять постійні бої. Сама промзона просто перетворюється на купи будівельного сміття. Там зараз критично через те, що просто ніде тримати оборону", — пояснив військовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини