Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно у росіян новий успіх у районі Авдіївки: у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно у росіян новий успіх у районі Авдіївки: у США відповіли

За повідомленнями ISW, російські війська влаштували в Авдіївці тактичну несподіванку

9 березня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Російські війська покращили свої тактичні можливості та використали тактичну несподіванку протягом останніх тижнів у районі Авдіївки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Чи дійсно у росіян новий успіх у районі Авдіївки: у США відповіли

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що це свідчить про те, що окремі елементи російської армії могли засвоїти тактичну адаптацію, отриману під час проведення наступальних операцій в Україні.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 8 березня заявив, що російські війська змогли тактично перегрупуватися та змістити фокус своїх наступальних операцій із північної частини Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки до районів поблизу північно-східної Авдіївки. Машовець заявив, що російські війська здійснили це перегрупування та тактичне зміщення, не даючи українським військам повною мірою усвідомити це.

Звіт Машовця свідчить про те, що російські війська просунулися в цьому районі через певну тактичну несподіванку.

Військові аналітики зазначили, що здатність російських військ досягти елементів тактичної несподіванки в такому оперативному середовищі заслуговує на увагу.

Інших помітних випадків застосування російськими військами тактичної несподіванки або використання останнім часом ISW не спостерігав.

Те, що Росія змогла зробити це поблизу Авдіївки, не обов'язково свідчить про ширші російські можливості.

На думку ISW, російські війська продемонстрували обмежену адаптацію на тактичному рівні на певних ділянках фронту, але широкомасштабні російські тактичні невдачі по всій Україні свідчать про те, що російське військове командування не засвоїло та не поширило тактичні адаптації серед усіх угруповань російських військ, які діють в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому ситуація на фронті як у 1915 році: яку проблему потрібно терміново вирішувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини