Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно незабаром Крим перетвориться на "острів" – що цьому передуватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно незабаром Крим перетвориться на "острів" – що цьому передуватиме

ЗСУ активно працюють по логістиці ворога

3 серпня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Практично й дня не минає, щоб ЗСУ не завдавали прицільних ударів по військових об'єктах в анексованому Криму. Вже зараз ясно, що ставка робиться на те, щоб позбавити супротивника логістики та можливості постачати боєприпаси та техніку з Криму на решту південних напрямів фронту. Чому Крим може перетворитися на "острів"? Коли вдасться повністю відрізати острів? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи дійсно незабаром Крим перетвориться на "острів" – що цьому передуватиме

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Як тільки українські воїни пошкодять Керченський міст — Крим перетвориться на "острів"

Військовий експерт Олексій Гетьман в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що українські захисники виконують просто філігранну роботу, щодня позбавляючи супротивника логістики.

Експерт звернув увагу на повторні удари ЗСУ по Чонгарському мосту. Звичайно Росія може відновити залізничне сполучення, але на це піде якийсь час. Але найголовніше – це те, що Україна дістає своїми ударами до головних транспортних артерій Криму.

"За великим рахунком, до Криму вже складно щось підвозити, залишається тільки Керченський міст. Але я маю таке передчуття, що найближчими днями і на ньому залізничне сполучення буде підірвано", — заявив Олексій Гетьман.

Він додав, щойно буде завдано серйозного удару по залізниці Керченського мосту, Крим перетвориться на "острів". У такому разі в Росії залишиться тільки два шляхи тримати зв'язок з Кримом морем або повітрям.

Експерт прогнозує, що через якийсь час південне угруповання РФ буде приречене. У підсумку у окупантів вибір буде невеликий: тікати, поки ще є час; почекати та здатися в полон; або, якщо немає бажання, вони будуть просто знищені нашими військами.

Росіяни мають втратити Крим

Військовий експерт Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що росіянам не вдасться утримати Крим, але остаточно півострів буде відрізаний тоді, коли рухне Кримський міст.

"Щонайменше кілька секцій, і особливо залізнична нитка, і так, щоб вони не змогли його відбудувати хоча б пів року. Це стосується всієї логістики по Чонгарському мосту. От коли кілька місяців оце все буде "упідводнено", отоді будемо говорити про відрізання кримського плацдарму", – зазначив Петро Черник.

За його словами, росіяни розуміють, що, швидше за все, першим впаде південний плацдарм, тому дуже зміцнюють перекопський перешийок і так дефіцитними ресурсами. Окупанти споруджують дуже серйозну лінію укріплень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому цьогоріч війна точно не закінчиться – чим відповісти РФ на кроки з мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини