Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно немає потреби в мобілізації 500 тисяч людей: відповідь Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно немає потреби в мобілізації 500 тисяч людей: відповідь Сирського

Україна продовжує переглядати свою стратегію мобілізації

29 березня 2024, 10:20 comments3459
Поділіться публікацією:

Після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу плани щодо необхідності закликати ще мінімум 500 тисяч осіб суттєво відкориговані. Саме тому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч людей. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Чи дійсно немає потреби в мобілізації 500 тисяч людей: відповідь Сирського

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Головком зазначив, що очікує на достатню кількість людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, а й про добровольців.

Він наголосив, що треба враховувати, що люди – не роботи. Вони виснажуються фізично та психологічно, особливо в умовах бойових дій.

"Наприклад, ті люди, які прийшли до ТЦК у лютому 2022 року, потребують відпочинку та лікування. Досить згадати, що бойова 110-та бригада була задіяна на Авдіївському напрямку з початку повномасштабного вторгнення. Їм треба відновитися та відпочити, і це — об'єкт необхідність. І таких частин чимало", — розповів Сирський.

За його словами, наразі переглядається чисельність певних частин, які не беруть участь у бойових діях на підставі аудиту їхньої діяльності. Сирський зазначив, що це дозволило звільнити тисячі військовослужбовців та направити їх у бойові частини.

Головком ЗСУ пояснив, що у всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі в бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи. За його словами, це не менш важлива частина роботи.

Сирський зазначив, що громадяни, які приходять у війська з мобілізації, не потрапляють відразу на фронт. За дуже спеціальними винятками, наприклад, коли людина вже має бойовий досвід, переважна більшість цих осіб прибувають у навчальні військові частини та центри.

"Кількість людей, які проходять таке навчання, на лютий поточного року становила 84 відсотки від загальної кількості мобілізованих. Тільки після такого навчання їх можуть спрямовувати на доукомплектування військових частин для відновлення їхньої боєздатності", — додав головком ВСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що свідчить ситуація на фронтах: чи можливий прорив у війні найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини