Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуватимуть нову Каховську ГЕС: відповідь Укргідроенерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуватимуть нову Каховську ГЕС: відповідь Укргідроенерго

Вже сьогодні "Укргідроенерго" розпочало професійні обговорення, як після деокупації швидко перегородити греблю

6 червня 2023, 16:55 comments10234
Поділіться публікацією:

Після деокупації всієї Херсонської області ПрАТ "Укргідроенерго" збудує на місці зруйнованої російськими військами Каховської ГЕС нову станцію, причому це робитиме прискореними темпами. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Чи будуватимуть нову Каховську ГЕС: відповідь Укргідроенерго

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Відбувається розмив гідроспоруд і ми розуміємо, що нам доведеться дуже швидко будувати нову станцію. Ми побудуємо на тому ж місці красивішу і потужнішу станцію", — заявив Ігор Сирота.

За його словами, вже сьогодні "Укргідроенерго" розпочало професійні консультації, як після деокупації швидко перегородити греблю. До цього залучено фахівців проектного інституту та будівельників.

Крім того, фахівці обговорюють заходи, як подати воду з верхніх водосховищ Дніпровського каскаду для забезпечення областей, які страждатимуть від нестачі води. Йдеться про три-чотири області.

Зазначимо, 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, на Херсонщині проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на підрив Каховської ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини