Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть у окупантів проблеми з логістикою після підриву Кримського мосту: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть у окупантів проблеми з логістикою після підриву Кримського мосту: відповідь ISW

Аналітики ISW оцінили наслідки атаки на Кримський міст для логістики окупантів на півдні України

18 липня 2023, 07:28
Поділіться публікацією:

Вчорашня атака на Кримський міст, внаслідок чого автомобільний рух був повністю порушений, здатна погіршити логістику російських окупантів на півдні України під час контрнаступальних дій ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи будуть у окупантів проблеми з логістикою після підриву Кримського мосту: відповідь ISW

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Після вибухів на мосту, який з'єднує материкову РФ із тимчасово окупованим українським півостровом, російська влада звинуватила спецслужби України у завданні вранці 17 липня безпілотного надводного удару по об'єкту.

На відеозаписі наслідків видно, що один проліт дороги мосту через Керченську протоку обрушився, а інший проліт отримав пошкодження, але залишився цілим.

Міністерство транспорту РФ тоді заявило, що удари не пошкодили ані залізничний міст, ані опори автомобільного мосту, а рух залізницею через міст відновився за кілька годин після удару.

Російська окупаційна "влада" перенаправила інтенсивний цивільний рух із захопленого Криму на територію РФ через окуповані південні райони в Україні, а російські джерела розповідали про великі пробки в Джанкойському районі півострова і підконтрольній інтервентам території в Херсонській області у бік Мелітополя.

У звіті зазначається, що російські "туристи", які біжать з окупованого Криму, ймовірно, посилили рух і, швидше за все, завадили російській логістиці з Криму до "тилових районів" на території Запорізької та Херсонської областей.

Окупаційна "влада" попросила цивільних осіб розглянути альтернативні шляхи евакуації, щоб "пом'якшити нагальні проблеми з дорожнім рухом".

Прес-секретар Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов відмовився коментувати причетність країни до інциденту.

При цьому, як раніше заявляли українські офіційні особи та аналітики ISW, міст через Керченську протоку та військові райони в окупованому Криму є законними військовими цілями для Сил оборони України у їхньому захисті від повномасштабного вторгнення РФ та спроб Кремля захопити нашу державу.                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові вибухи на Кримському мосту – куди може повернути ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини