Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть масштабні блекаути навесні. В Міненерго дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть масштабні блекаути навесні. В Міненерго дали відповідь

Україна пройшла зиму без блекаутів, бо Росія як минулого року не вела прицільного вогню по об’єктам генерації. Разом з тим, як відзначила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, розслаблятися ще рано

2 березня 2024, 23:55
Поділіться публікацією:

Як підкреслила Світлана Гринчук, до кінця опалювального сезону ще близько 1,5 місяця, при цьому немає гарантій, що ці місяці не стануть складними для України.

Чи будуть масштабні блекаути навесні. В Міненерго дали відповідь

Блекаутів вдалося уникнути

"І, чесно кажучи, енергосистема ще не знаходиться на тому рівні, на якому ми б хотіли. Вона досі продовжує бути достатньо чутливою",
— підкреслила заступниця міністра.

За словами Гринчук, країна-агресор дещо змінила тактику ракетних ударів, якщо порівнювати із зимою минулого року, проте все ж не припинила наносити удари по українським енергетичним об'єктам.

Як відзначила заступник міністра, майже кожного дня є влучання по об’єктам генерації у прифронтових регіонах. При цьому вона додала, що Росія в першу чергу хоче пошкодити енергооб'єкти в промислових регіонів. Це пов’язано в з ти, каже Гринчук, що промисловість в Україні запрацювала, ворог це бачить і хоче зробити все для того, щоби зупинити роботу підприємств.

При цьому заступниця міністра додала, що весь світ вражений українським досвідом проходження в умовах війни опалювального сезону 2023/2024.

"І те, що цієї зими ми пройшли практично без відключень, іноземці вважають свого роду дивом і захоплюються роботою наших енергетиків та планують у майбутньому переймати наш досвід",
— сказала Гринчук.

Окрім того, за її словами, енергетичні системи в багатьох країнах вже розглядають подальший розвиток і побудову з елементами захисту. Тобто на Заході будуть переймати досвід України, яка таким чином намагається захистити від російських атак об’єкти генерації.

При цьому заступниця міністра додала, що попереду в енергетиків ще дуже багато роботи, адже необхідно продовжувати і ремонтну кампанію, а також будівництво нових потужностей, відновлення систем передачі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, завдяки чому вдалося пройти зиму без масштабних блекаутів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини