Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть блокувати рахунки ухилянтам. Що кажуть у ВР та Мін’юсті
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть блокувати рахунки ухилянтам. Що кажуть у ВР та Мін’юсті

Карткові рахунки ухилянтам блокувати не будуть, про це в інтерв’ю Телеграфу сказав нардеп Роман Грищук. Разом з тим, глава Мін’юсту в коментарі «РБК-Україна» підкреслив, що блокування не порушуватиме Конституцію

4 березня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

Після голосування урядового законопроєкту про мобілізацію профільний комітет Верховної Ради розглядає правки до документу, а їх внесено понад 4 000. Як відзначив Роман Грищук, у парламенті розуміють, що банківські рахунки ухилянтам ніхто блокувати не буде. Окрім того, за його словами, нардепи налаштовані дати відстрочку тим людям, які доглядають осіб з інвалідністю. Також, додав Грищук, майже на 90% вирішене і питання з аспірантами.

Чи будуть блокувати рахунки ухилянтам. Що кажуть у ВР та Мін’юсті

Мобілізація в Україні

Стосовно так званого "продажу броні", то за словами народного депутата, можливо, таке рішення буде ухвалено, але в якомусь іншому документі, а не в урядовому законопроєкті про мобілізацію.

Разом з тим, як повідомив міністр юстиції Денис Малюська, неможна говорити про те, що норми законопроєкту про мобілізацію є відверто неконституційними. За його словами, у подібних справах немає ані рішення Конституційного Суду, ані Європейського суду із прав людини. При цьому міністр нагадав, що під час дії воєнного стану багато прав і свобод громадян обмежуються.

Разом з тим, за словами Малюськи, міністерство оборони не надавало Мінюсту законопроєкт про мобілізацію для аналізу і надання правових висновків. При цьому міністр додав, що насправді потрібно вживати дієві заходи для того, щоби унеможливити ухилення від мобілізації.

"Блокування рахунків у банку — це найсенситивніше. Я переконаний, що за певних умов таке блокування можна було допускати, воно було б конституційним. Чи є ці умови в конкретно нашій ситуації, у нашому законопроєкті? Утримуюся від коментаря. Оцінимо, якщо буде звернення"
, — додав Малюська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова висловилась проти "фінансових репресій" щодо ухилянтів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини