Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде Путін проводити загальну мобілізацію у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Путін проводити загальну мобілізацію у Росії

З початку нападу Росії на територію України президент РФ так і не оголосив про мобілізацію. Чому він досі чекає?

1 вересня 2022, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чиновники Заходу здивовані діями Володимира Путіна, який після шести місяців війни проти України й надалі намагається уникнути загального призову. За твердженнями аналітиків такі дії лідера РФ спровоковані показовістю нормального стану справ в Росії. Про це детально написали у матеріалі NYT.

Чи буде Путін проводити загальну мобілізацію у Росії

Чи буде Путін проводити загальну мобілізацію у Росії. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін під час своїх промов постійно наголошує, що Росія веде боротьбу за своє існування, тому що Україна домовилась з Заходом і збирається знищити РФ. А на політичних шоу, які транслюють державні канали українсько-російську війну порівнюють з боротьбою СРСР проти нацистів у 1939-45 роках.

Путін хоче зберегти внутрішню стабільність суспільства, адже поки не оголошена повна мобілізація, громадяни Росії не зважають на війну в Україні.

Спочатку владі Росії здавалось, що її армії буде достатньо, але коли почався контрнаступ українських сил тема мобілізації знову постала. Наперекір цьому Кремль поки не готовий до мобілізації населення. Так замість повного призову влада Росії оголосила про збільшення особового складу на 137 тис. осіб.

Чиновники Заходу здивовані діями Путіна, адже без призову він не отримає переваги. Так військові США та Сполученого Королівства порахували, що РФ втратила 80 тис. військових в Україні. У списку присутні поранені та загиблі.

Окрім контрнаступу України заклики про мобілізацію зросли після вбивства Дар'ї Дугіної, що є донька російського ультранаціоналіста Олександра Дугіна.

Більшість експертів погоджуються, що хоча влада Росії не хоче проводити мобілізацію вона займається різними альтернативами. До такої тіньової мобілізації можна віднести фінансові стимули, запрошення найманців та агресивну політику вербування. Але цього буде замало для перемоги над Україною

Старший дослідник аналітичного центру RAND Дара Массікот зазначила, що Росія буде робити усе для уникнення мобілізації, але у майбутньому усе можливо.

Якщо конфлікт триватиме на цьому рівні або розширюватиметься, зрештою, у них закінчаться варіанти – доповіла Дара Массікот виданню NYT.

Раніше, "Коментарі" писали про втрати росіян під час контрнаступу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини