Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде повторний штурм Харкова: думка експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде повторний штурм Харкова: думка експертів

Військові експерти розкрили плани окупантів на Харківщині

14 лютого 2023, 09:05 comments8953
Поділіться публікацією:

У мережі та ЗМІ не припиняються розмови про новий масований наступ російських військ на Україну. Зокрема, одним із напрямків, яким може знову атакувати ворог називається харківський. Військовими експертами знову розглядається як варіант повторна атака росіян на Куп'янськ, Лиман і навіть штурм Харкова. Своїми думками щодо можливих атак противника на Харківщині поділилися експерти.

Чи буде повторний штурм Харкова: думка експертів

Харків. Фото: з відкритих джерел

Від Куп'янська до Борової та Лимана включно ворог хоче створити плацдарм із води

Майор 103-ї бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин заявив, що російські загарбницькі війська намагаються відвоювати для себе позиції вздовж річки Оскол на 15 км вище за Куп'янськ на Харківщині. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Їх (Ред. – росіян) намір читається. Від Куп'янська до Борової та Лимана включно ворог хоче створити плацдарм із води. Буде зараз тиснути максимально, зараз тисне на півночі від Куп'янська, але є зрозумілі, спрямовані дії на Лиман", – зазначив військовий. .

Майор вважає, що поступово окупанти посилюватимуть тиск на харківському напрямку, бо вони вважають його ключовим для себе. І хоч свого часу росіяни і відступили з Харківської області, вони, як і раніше, хочуть туди знову зайти та спробувати окупувати Харків.

Сьогодні говорити, що завтра наступ на Харків неправильно

Водночас військовий експерт Олег Жданов вважає, що загрози повторного наступу російських окупантів на Харків на сьогодні немає. Про це він сказав у прямому ефірі на своєму ютуб-каналі.

Експерт уточнив, що немає гарантій, що ворог не розглядає такий сценарій. Але виходячи з того, що ударного угруповання російських військ у Білгородській області на сьогоднішній день немає, говорити про швидкий наступ Росії на Харків передчасно.

"Можуть бути провокації, ДРГ до взводу з метою сковування наших сил на кордоні, 100% будуть обстріли – доти, доки ми не отримаємо потужніших систем ППО і не намагатимемося захистити місто. Але сьогодні говорити, що завтра буде наступ на Харків… це російська ІПСО, щоб довести харків'ян до нервового зриву", — наголосив Жданов.

Розмірковуючи аналітично, експерт нагадав, що у 2022 році навіть кадрові військові не зуміли взяти Харків, а тепер ті мобілізовані, яких можуть кинути на взяття міста, взагалі завантажать, не зумівши навіть підійти до міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія прагне дестабілізувати ситуацію у Молдові – що це означає для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини