Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чеська ініціатива з боєприпасів для України: чим засмутила Польща
commentss НОВИНИ Всі новини

Чеська ініціатива з боєприпасів для України: чим засмутила Польща

На серпень до пошуку боєприпасів для Сил оборони за межами Євросоюзу приєдналися 18 держав

13 вересня 2024, 13:48
Поділіться публікацією:

ЗСУ досі поступаються РФ за кількістю боєприпасів. Є ділянки фронту, де українська армія зазнає особливого дефіциту боєприпасів. Ініціатива Чехії щодо закупівлі боєприпасів стала дуже важливою і потрібна для України. До неї приєдналося майже два десятки країн, але не всі з них надали кошти. Як виявилось, серед таких найближчий союзник України – Польща. Як передає портал "Коментарі", про це пише Gazeta Wyborza.

Чеська ініціатива з боєприпасів для України: чим засмутила Польща

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що станом на серпень до пошуку боєприпасів для Сил оборони за межами Євросоюзу приєдналися 18 держав. Нині найбільшим і найшвидшим донором є Німеччина.

Водночас Польща, яка публічно також приєдналася до ініціативи, за даними ЗМІ не надала жодного злотого. Таким чином, вона, ймовірно, є єдиною країною, яка не надала коштів у рамках проекту.

Автори матеріалу наголошують, якщо все йтиме за планом, то вже у вересні Україна отримає ще близько 100 тисяч снарядів від Чехії. Це дозволить Празі наблизитися до заповітної мети – до кінця цього року знайти для ЗСУ півмільйона снарядів різного калібру, переважно 155 мм.

Читайте на порталі "Коментарі" — війна в Україні: яка країна знову прийде на допомогу Україні зі снарядами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Південно-Африканська Республіка не передала артилерійські снаряди Польщі, які вона замовила. Влада ПАР боялася, що боєприпаси потраплять в Україну. Про це пише польське видання "Rzeczpospolita".

У матеріалі йдеться про те, що Польща через кілька місяців після вторгнення Росії в Україну замовила боєприпаси у німецької збройової компанії Rheinmetall. Йшлося про виготовлення 50 тисяч боєприпасів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини